Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
BK Beermile: Hernaert klopt Goris, Hillen verrast triatletes
Antonio Hernaert drinkt er nog eentje op zijn overwinning (foto: 3athlon.be/Gert-Jan D'haene)
Multisports

BK Beermile: Hernaert klopt Goris, Hillen verrast triatletes

Antonio Hernaert drinkt er nog eentje op zijn overwinning (foto: 3athlon.be/Gert-Jan D'haene)
Antonio Hernaert drinkt er nog eentje op zijn overwinning (foto: 3athlon.be/Gert-Jan D’haene)

Antonio Hernaert en Jasmien Hillen zijn de nieuwe Belgische kampioenen Beermile. In deze ludieke afsluiter van het triatlonseizoen zette de Belgian Beermile Bond voor het eerst de mannen en de vrouwen samen in een topreeks, maar in een ware battle of the sexes kregen de vrouwen drie minuten voorsprong. Trailrunner Jasmien Hillen was de snelste overall. 

Titelverdediger en recordhouder Lukas Bosmans was er niet bij aan de piste van het Sportkot. Bij zijn vrouw werd vrijdag de bevalling ingeleid en dus bracht hij de avond in het ziekenhuis door, waar hij wel de facebook live volgde en wellicht tevreden was dat zijn record van 5’18 bleef staan. Dat leek even in gevaar te komen toen de Brit Brogan McCawley in een vroege reeks scherpe tijden liep. Zijn eerste rondje van 400 meter lopen ging in 1’00. De 1.500 meter specialist liet echter te veel tijd liggen in het drinken. Met een eindtijd van 5’57 zette hij in reeks 4 wel een scherpe richttijd neer. Hij zou uiteindelijk derde overall worden.

In de topreeks was het uitkijken naar een mooie mix van sporters. Atleten Kjell De Hondt en Jeroen De Braeckeleer namen het op tegen triatleten Antonio Hernaert, Stijn Goris, ex-Belgisch kampioen Arthur De Jaegher en wielrenners Victor Campenaerts en Jef Van Meirhaeghe, ondertussen zelf ook triatleet. Bij de vrouwen kregen we met Anneke Devalckeneer, Ines Van Troyen en Hanne Van Clooster het podium van vorig jaar aan de start. Zij namen het op tegen Hanne De Vet en trailrunner en Sportevents-timer Jasmien Hillen.

Kampioenen Jasmien Hillen en Antonio Hernaert (foto: 3athlon.be/Gert-Jan D'haene)
Kampioenen Jasmien Hillen en Antonio Hernaert (foto: 3athlon.be/Gert-Jan D’haene)

Hillen ging het snelst van start, maar kreeg het gezelschap van Devalckeneer en Van Clooster. Ines Van Troyen hield haar tweede bier helaas niet binnen en was veroordeeld tot een strafronde, zodat het podium er niet meer in zat. Ondertussen bleef Jasmien erg constant in het drinken en het lopen. Ze won overtuigend in een tijd van 8’11. Ruim een halve minuut later kwam uittredend kampioene Devalckeneer over de streep. Hanne Van Clooster werd derde.

Het volledige podium van het BK Beermile 2018 (foto: 3athlon.be/Gert-Jan D'haene)
Het volledige podium van het BK Beermile 2018 (foto: 3athlon.be/Gert-Jan D’haene)

Een pak toeschouwers op en rond de piste, bestaande uit veel toptriatleten, genoten van een spannende mannenrace. Victor Campenaerts had na negen seconden zijn eerste blik bier leeg en startte ook bijzonder snel in het lopen. Tot halfweg ging Vocsnor goed mee, maar dan moest hij zijn snelle start bekopen. Toch legde hij Kjell De Hondt het vuur nog stevig aan de schenen. De Hondt pakte het brons in het BK Beermile met een paar seconden voorsprong op Campenaerts. Maar vooraan stond er geen maat op Stijn Goris. Die vocht een verbeten strijd uit met Antonio Hernaert, met foute eighties snor en bijhorend Miami Vice hemd. Coach Stijn leek iets sneller te zijn dan Tony, maar in de slotronde sloeg Hernaert toe. Op 250 meter van de streep ging hij op en over Goris om de titel te claimen. Antonio Hernaert werd Beermile kampioen in 5’39. Stijn Goris pakte het zilver in 5’47.

Dieter Behaeghel kampioen bij de masters (foto: 3athlon.be/Gert-Jan D'haene)
Dieter Behaeghel kampioen bij de masters (foto: 3athlon.be/Gert-Jan D’haene)

Bij de vrouwen was er ook nog een aparte cava-mile. Zeven dames kozen voor deze lichtere variant en Elise Scheerens bewees dat ze kan lopen én drinken… Ze won de cava mile overtuigend in 6’28 voor Jonie Vanhoutte en Maura Seynaeve. Bij de masters ging de titel naar Dieter Behaeghel. De triatleet van TDL haalde het in 6’50 van Hannes Geyskens en zijn ploeggenoot Joris Chaltin.

Met 67 deelnemers was het een erg populaire editie van het BK Beermile, met veel volk langs de kant en heel veel sfeer. Volgend jaar gaat de achtste editie opnieuw aan het Sportkot in Leuven door op vrijdag 8 november.

Uitslagen BK Beermile 2018