Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Christophe De Keyser 6de in laatste World Cup triatlon van 2018
Christophe De Keyser links in de wisselzone in de grote kopgroep (foto: ITU/Delly Carr)
Nieuws

Christophe De Keyser 6de in laatste World Cup triatlon van 2018

Christophe De Keyser links in de wisselzone in de grote kopgroep (foto: ITU/Delly Carr)
Christophe De Keyser links in de wisselzone in de grote kopgroep (foto: ITU/Delly Carr)

Het is een lang seizoen geweest voor Christophe De Keyser, maar onze landgenoot heeft 2018 afgesloten in schoonheid. Vannacht onze tijd werd hij zesde in de World Cup triatlon van Miyazaki, zijn beste wereldbeker resultaat van het seizoen. En vooral een mooie opsteker na de laatste tijd een paar keer pech gekend te hebben. De winst ging naar Vicente Hernandez. Peter Denteneer werd 40ste.

Om de laatste wereldbekermanche voor te bereiden trok CDK samen met Denteneer de afgelopen twee weken naar een oud militair trainingskamp in Zuid-Korea. En dat werkte blijkbaar. De Keyser had goeie benen en moest zich naar eigen zeggen zelfs inhouden op de fiets. “Ik ben superblij met deze zesde plaats,” vertelt Christophe vanuit Japan. “Ik had een goed zwemnummer, maar ik kende vooral een heel sterk begin op de fiets. Daardoor kon ik onmiddellijk aansluiten. Op de fiets voelde ik me zeer sterk Ik moest me zelfs wat intomen voor het afsluitende looponderdeel.”

In het lopen leek er zelfs een top-5 in te zitten, maar het werd een zesde plaats. Een knap resultaat zo laat op het seizoen. “We zijn met zo’n twintigtal atleten beginnen lopen,” gaat Christophe verder. “Ik trok de eerste kilometer stevig door. Daarna heb ik dan continu de Italiaan Stateff gevolgd, die een perfecte pacer was (Stateff zou de derde plaats pakken achter Vicente Hernandez en Eli Hemming – redactie). Ik liep continu als vijfde, maar moest op het einde enkel nog een plaats goed geven. Hiermee ben ik supertevreden,” aldus CDK.

Het podium in Japan (foto:ITU/Delly Carr)
Het podium in Japan (foto:ITU/Delly Carr)

Peter Denteneer had een minder goeie dag. Hij zat samen met Christophe in de kopgroep in het fietsen, maar moest bij één van de demarrages van de Japanners de rol lossen en verzeilde in niemansland. Uiteindelijk liep hij naar de 49ste plaats in 1u56’19. Vicente Hernandez pakte de zege in 1u49’11. Christophe De Keyser kwam als zesde binnen in 1u50’15 op een goeie halve minuut van het podium. Bij de vrouwen won Summer Cook voor Chelsea Burns en Miriam Casillas. Er stonden geen Belgische dames aan de start.

Results Elite Men 2018 Miyazaki ITU Triathlon World Cup Triathlon org