Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Fabric Scoop
Gear

Fabric Scoop

DSC06344

Fabric… Het is een naam dat misschien niet meteen een belletje doet rinkelen als we het hebben over de wielermarkt. Maar dankzij BAIK uit Nossegem zijn al onze Ridley fietsen nu ‘gezadeld’ met de Fabric zadels dus kunnen wij jullie wat meer vertellen over onze bevindingen van dit bedrijf. In deze review vertellen we wat meer over het ‘Scoop’ – gamma.

Éen zadel, drie keuzes

De zadel die wij aan de test onderwerpen bestaat uit drie verschillende uitvoeringen. Voor iedere ‘kont’ wat wils dus. De keuzes bestaan uit de Flat, de Shallow en de Radius versie. De Flat-versie zegt het zelf: een vlak zadel die geschikt ik voor de sportievere houding. De Shallow-versie heeft een iets groter zikvlak achteraan in vergelijking met de Flat en ook de padding is iets dikker. Bij de Radius-versie gaat het gewicht nog ietwat de hoogte omdat de oppervlakte van het zadelvlak nog wat groter is en ook de padding nog wat meer steun biedt, ideaal voor personen met een iets rechtere houding op de fiets.

DSC06348

De Praktijk

Wij gingen aan het werk de Flat- en Radius-versie. Na het rijden met de Radius waren we al dik tevreden over het resultaat. Geen lastjes of pijntjes, het zadel deed dus z’n werk. Toch ging onze redacteur na twee weken rijden toch voor verandering, je weet maar nooit… De Flat geeft in ons ogen een nog iets strakkere en sportieve look dan zijn kompaan. Benieuwd of deze look niet moet inboeten aan comfort. Eerlijk gezegd moesten we vaststellen dat we geen echt verschil konden constateren. Het belangrijkste alvast was dat ook deze uitvoering niet teleurstelde. Omwille van het miniem lagere gewicht (238g tov 254g) opteerden we dan maar voor de flat.

60 dagen testen

Bij Fabric kan je de collectie 60 dagen naar believen testen. Handig wanneer bij dit soort zadels drie verschillende uitvoeringen bestaan. Onze redacteur ging zoals eerder gelezen met twee modellen aan de slag om zo zijn zadel naar voorkeur uit te kiezen. Neem dus zeker de tijd om uit te testen en durf zeker te veranderen wanneer je toch niet 100% zeker bent. Je zal nu eenmaal nog vele kilometers op je tweewieler doorbrengen dus doe je dit beter met het nodige comfort.

DSC06346

Talloze prijzen en gewichten.

Naast de drie verschillende versies volgens rennerprofiel kan je ook bij de Scoop-collectie nog eens de keuze maken uit de verschillende samenstellingen. Van rails uit staal, titanium en carbon alsook de zitbasis in deze verschillende uitvoeringen behoren tot de talloze mogelijkheden. Bekijk dus zeker de website van Fabric om het volledige gamma te bekijken.

Ons Verdict

Na meer dan 3000km inmiddels op dit zadel (met titanium rail) te rijden voelt het zitcomfort nog altijd aan als nieuw. Hoe prijzig je dit item wil maken heb je door de talloze mogelijkheden volledig zelf in de hand wat zeker een pluspunt is. Voor om en bij de 60 euro (cro-mo rail) heb je alvast een topper in huis. Ga zeker eens langs bij onze partner BAIK in Nossegem waar jullie met raad en daad worden bijgestaan bij het kiezen van jullie perfecte zadel!