Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Goetstouwers debuteert met 13de plaats in IM Arizona
Nieuws

Goetstouwers debuteert met 13de plaats in IM Arizona

Stenn Goetstouwers IM Arizona

Stenn Goetstouwers is zondag 13de geworden in zijn allereerste volledige Ironman. In de Ironman Arizona nam hij het op tegen een sterk deelnemersveld en dat ging hem tot 145 km fietsen goed af. Met een dertiende plaats en een eindtijd van 8u40’00 mogen we spreken van een geslaagd debuut. Eneko Llanos won de Ironman Arizona in 8u04’24.

Stenn begon sterk aan zijn Ironman. De triatleet van het 185-Sportoase-Cecemel team kwam met de leiders uit het water. “Het zwemmen verliep perfect,” liet Stenn weten. “Als vijfde kwam ik comfortabel uit het water in een kopgroep van 8 in 49’48.”

In het fietsen bleef de Tank van Wuustwezel zich goed handhaven. Hij nestelde zich in een groepje achtervolgers met onder andere Eneko Llanos en Martijn Dekker, van het Belgische Itzu-triteam. “Tot 145 km fietste ik in een groepje met de latere winnaar Eneko Llanos, maar dan kreeg ik ineens een terugval en moest ik de laatste drie overblijvers van deze groep laten rijden. De laatste 35 km reed ik alleen, gelukkig stond de wind in het voordeel en verloor ik daardoor relatief weinig tijd. Geen idee waarom ik ineens stil viel, maar ineens had ik nog maar amper kracht in mijn benen. Als 7e kwam ik de tweede wisselzone binnen op 8’34 van de leider. Alleen volgde er dan nog een marathon.

De eerste 7 km lopen voelden gelukkig goed aan, tot ik steken kreeg. Het tempo ging er uit en af en toe moest ik zelfs wandelen. Vanaf toen was het eigenlijk al overleven tot aan de finish. Een marathontijd van 3u19 was redelijk boven de verwachtingen, maar ten opzichte van de atleten voor mij, mis ik nog ervaring in dit soort wedstrijden. The best is yet to come! Maar nu eerst tijd voor een paar weken off-season,” aldus Stenn.

Eneko Llanos won voor zijn landgenoot Clemente Alonso. TJ Tollakson werd derde. Bij de vrouwen won Heather Jackson in 8u39’18 voor Carrie Lester en Jen Annett.