Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Hot ORNOT?
Gear

Hot ORNOT?

Ornot (4)

Via TwoTone kregen we de kans om kennis te maken met de wielerkledij van het Amerikaanse ‘Ornot’. Het bedrijf uit San Francisco wil met zijn stijlvolle kledij zijn stempel drukken op de wielermarkt en lijkt op de goede weg om daarin te slagen. Wij gingen alvast aan de slag de voorbije weken met de zomercollectie, lang leve die lange warme dagen van weleer dus…

Stijlvol is de essentie

Dat Ornot niet het eerste merk is dat zich op een stijlvolle manier wil profileren binnen de wielermarkt is niets nieuws. Deze markt zit in de lift of beter het heeft al reeds een groot platform van verdelers bereikt. Op een eigenzinnige wijze jezelf onderscheiden is dus zeker een must om de nodige aandacht te verkrijgen. Ornot heeft hier zeker de nodige tijd aan besteed en brengt sobere kleurcombinaties naar voor met leuke accenten. Wij kregen de Coastal Fog Jersey toegestuurd en daarbij sprongen meteen de speciaal gekozen patronen in het oog om het wit-grijze shirt zeer aantrekkelijk te maken.

Ornot (3)

Kwaliteit niet uit het oog verliezen

Beginnen doen we met de jersey. De Coastal Fog Jersey is het truitje bij uitstek in het Ornot gamma om te dragen bij hete omstandigheden. De mesh stof is overal aanwezig tot zelf in de mouwen wat zorgt voor een perfectie ventilatie en zodus de nodige afkoeling die daaraan gepaard gaat. De pasvorm wijst zichzelf uit als je de afbeeldingen bekijkt: een zeer strakke fitting die aanvoelt als een ‘second skin’. Voor diegene die het graag wat meer ‘losser’ hebben kiezen dan best ook een maat groter dan dat ze gewoon zijn bij het vertrouwde huismerk.

De ‘House Bib Shorts’ was het onderstuk die we bij het truitje mochten combineren. Net zoals bij de jersey zijn de kleuraccenten opnieuw aanwezig, de lijn wordt ook hierin doorgetrokken. Het eerste wat ons meteen kon overtuigen was de brede maar ontzettende comfortabele broeksband. Ondanks de strakke fitting knelt deze niet teveel rondom het been en houdt de broek ook perfect op z’n plaats. Het zeem is eveneens van goede kwaliteit alleen merkten we op dat deze ietwat losser aanvoelt terwijl we daar eerder ook liever een strakkere pasvorm in terugzien. Bij de maatkeuze van de broek mag je naar ons inziens zeker niet te groot gaan of je neemt het risico een te losse broek aan te kopen. Onze reporter was alvast tevreden dat we zijn taille correct hadden ingeschat!

Ornot (6)

Ons verdict

Het is altijd fijn om iets helemaal nieuws te leren kennen en dat was het gamma van Ornot voor ons zeker. De crew van TwoTone heeft ons dus andermaal verrast met de introductie van dit merk. Aan de stijl van de kledij hebben we niets aan te merken al zijn we er natuurlijk van bewust dat voor deze aparte look nu eenmaal ‘haters’ als ‘believers’ zijn. Wij sluiten ons alvast aan bij de tweede groep. Waar we ons wel niet mogen op blindstaren is uiteraard het kostenplaatje die aan deze items vasthangen. 175 dollar (155 euro) voor een koersbroek en 145 (130euro) dollar voor een zomershirt zijn prijzen waar je inderdaad even van in het haar zal krabben maar het zijn nu eenmaal Eye catchers die wel wat extra hebben. Voor wie zichzelf graag stijlvol op zijn tweewieler verplaats lijkt Ornot voor ons zeker een merk om eens van naderbij te bekijken. Bekijk dus zeker eens de website voor het volledige gamma.