Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geert Lauryssen wint cross duatlon Maastricht voor 3de keer
Geert Lauryssen winnaar in Maastricht (foto: Bearsports)
Multisports

Geert Lauryssen wint cross duatlon Maastricht voor 3de keer

Geert Lauryssen winnaar in Maastricht (foto: Bearsports)
Geert Lauryssen winnaar in Maastricht (foto: Bearsports)

Geert Lauryssen heeft voor de derde keer op rij de cross duatlon van Maastricht gewonnen. Voor Lauryssen een mooie revanche na het tegenvallende WK Xterra in Maui drie weken geleden. En na de wedstrijd fietste hij nog naar huis op de mountainbike, extra trainingskilometers voor de Hel van Kasterlee. Daan Schouten werd tweede en was daarmee de snelste Nederlander. Maud Golsteyn schreef de vrouwenrace op haar naam.  

Over een pittig parcours dat rond de Sint Pietersberg liep, bestond de Cross Duathlon voor deelnemers aan de lange afstand uit 7 km lopen – 22 km mountainbiken – 2,5 km lopen, waarbij de eerste loopronde 110 hoogtemeters bevatte, de fietsronde 250 hoogtemeters en de laatste loopronde 70 hoogtemeters.

Vanaf het begin nam Geert Lauryssen de leiding door de enige te zijn die de 7 kilometer binnen 25 minuten wist te volbrengen. De snelste achtervolgers waren Daan Schouten, Bas Peters en Roger Smeets, die een achterstand van zo’n anderhalve minuut op Lauryssen hadden toen de mannen de wissel naar het fietsen maakten. Schouten en Peters zetten de achtervolging in en klokten snellere fietstijden dan Lauryssen, maar desondanks konden zij de koppositie niet overnemen. Ook tijdens het laatste looponderdeel gaf Lauryssen zijn voorsprong niet meer weg. Na 1:26:03 kwam de Belg als eerste over de finish, gevolgd door Schouten (1:27:06), die zijn naam als regerend Nederlands kampioen Cross Duathlon eer aandeed. Peters veroverde de derde plaats in 1:28:14.

Na afloop fietste Geert nog meer dan 100 km naar huis, als extra trainingskilometers voor de Hel van Kasterlee. Op 16 december neemt hij het in Kasterlee opnieuw op tegen Seppe Odeyn en Rik Thijs. Die deden zondag de halve marathon en de marathon van Kasterlee. Rik haasde voor nummer twee Jan Debie en stapte vroegtijdig uit de marathon. Seppe kreeg last van een verrekking en stapte meteen uit de wedstrijd om zijn deelname aan de Hel niet in gevaar te brengen.

Meer info over Maastricht vind je bij onze collega’s van 3athlon.nl