Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Veel triatleten bij verkiezing Sportman/vrouw
Nieuws

Veel triatleten bij verkiezing Sportman/vrouw

EK MTR 2018

Het triatlonseizoen 2018 is een goed jaar geweest en dat merk je ook aan de aanwezigheid van de duursporten in de nominaties voor het Sportgala 2018. In de categorie Sportman van het jaar zijn er drie triatleten vertegenwoordigd. Bij de Sportvrouw van het jaar hebben ze Katrien Verstuyft helaas over het hoofd gezien, maar we zijn er wel bij in de categorie Belofte van het jaar en voor het eerst bij de Ploeg van het jaar.

De Belgian Hammers pakten in Glasgow brons op het EK Mixed Team Relay en dus horen Valerie Barthelemy, Claire Michel, Jelle Geens en Marten Van Riel bij de genomineerden voor Ploeg van het jaar. Het is voor het eerst dat triatlon opduikt in deze categorie, al iets waar we best trots op mogen zijn.

Jelle Geens won dit jaar de ITU World Cup in Antwerpen, maar zelfs winst in eigen land leverde hem helaas geen nominatie op voor Sportman van het jaar. Marten Van Riel, die brons pakte op het EK triatlon, is wel genomineerd samen met Frederik Van Lierde (na zijn vijfde zege in de Ironman van Nice) en vice-wereldkampioen Ironman Bart Aernouts. Zijn tweede plaats in de Ironman Hawaii inspireert vooral de bezoekers van Sporza blijkbaar, want op dit moment staat Bart op vijf in de online poll van Sporza, achter Koen Naert, Eden Hazard, Niels Bruynseels en Bart Swings, en vlak voor Victor Campenaerts. Een mooi rijtje, ook al staat er een voetballer tussen 😉

POLL Wie is uw ploeg van het jaar de Duivels of de Cats sporza

Bij de Belofte van het jaar kan je stemmen op Arnaud Dely, de enige pur sang duatleet bij de genomineerden. Maar die moet het wel opnemen tegen Remco Evenepoel en win daar maar eens van… 🙂

Bij de vrouwen zijn er dit jaar geen triatletes of duatletes genomineerd en dat is wel jammer, gezien de prestaties van bijvoorbeeld Katrien Verstuyft. Nu ja, in een jaar met Nina Derwael is er weinig kans op een andere winnares. Maar wij stemmen toch met veel plezier op een partner van een toptriatlete. In het boksen is Oshin Derieuw top en sinds dit jaar mag ze zich mevrouw Charlotte Deldaele noemen, dus dat was dan weer een gemakkelijke keuze. Vooral ook omdat ze zelf een warm hart heeft voor de sport, en voor Charlie natuurlijk 🙂

Bij de para-atleten gaat onze stem naar Gitta Haenen, in 2017 nog deelneemster en winnares bij de paratriatleten in Deinze.

Je kan zelf je stem uitbrengen op de website van Sporza