Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Seppe Odeyn is King of the Beach in Oostduinkerke
Seppe Odeyn King Of The Beach (foto: Danny Landschoot)
Multisports

Seppe Odeyn is King of the Beach in Oostduinkerke

Seppe Odeyn heeft zaterdag de Coast Trail van 21 km gewonnen in Oostduinkerke. Samen met zijn 18de plaats in de Ednine Beach Challenge op de mountainbike mag hij zich voor een jaar King of the Beach noemen. Hij volgt Kevin Van Hoovels op, die tweede werd in het combi-klassement. De twee zien elkaar over twee weken terug in de Hel van Kasterlee.

De King of the Beach uitdaging begon om 10 uur ’s ochtends met 44 km mountainbiken op het strand van Oostduinkerke. Kevin Van Hoovels plaatste zich in een van de voorste groepjes, Seppe Odeyn volgde in een grote achtervolgende groep. Vooraan werd er stevig gekoerst, vooral onder impuls van Joris Massaer. Die werd onvoldoende beloond voor zijn harde werk en moest genoegen nemen met de derde plaats. In de absolute slotfase was hij opnieuw mee met een groepje van drie. In de eindsprint was de Fransman Samuel Leroux te snel voor een ontgoochelde Pieter Ghyllebert. Kevin Van Hoovels werd negende. Seppe Odeyn pakte de 18de plaats op 2’04 van de vroegere olympiër in het mountainbiken.

In de halve marathon die om 13u30 op het strand en in de duinen werd gelopen, ging Seppe Odeyn er meteen vandoor met Kevin Brysbaert, in West-Vlaanderen bekend als sterke stratenloper en eerder dit jaar winnaar van de North C-Trail en de 10 mijl van Wenduine. De twee liepen tot in de laatste duinenpartij samen, maar dan plaatste Seppe zijn definitieve demarrage. Hij won de 21 km in 1u28’49. Brysbaert kwam op 51 seconden als tweede binnen. Kevin Van Hoovels speelde een paar keer haasje over met Kristof Declerck, die derde stond in het combi-klassement. In het eerste deel van de Coast Trail wist hij het verschil nog wat te beperken, maar die snelle start moest hij in de slotfase bekopen. Hij finishte op 3’21 van Seppe en moest zo de zege in het combi-klassement laten aan de topper van de Jogging Club van Herent. Kristof Declerck behield zijn derde plaats in het combi-klassement.

De overwinning in de Coast Trail mocht een verrassing genoemd worden. Vooraf stelde Seppe Odeyn zich nog wat vragen bij zijn fysieke paraatheid. “Het was inderdaad afwachten voor mij,” vertelde Seppe. “Ik wist voor de start zelfs niet of ik zou uitlopen. De afgelopen weken speelde die lichte blessure uit de halve marathon van Kasterlee me nog wat parten. Maar het mountainbiken ging goed en het lopen uiteindelijk ook. Het moeilijkste was de periode tussen het mountainbiken en de Coast Trail. Want wat moet je dan eten en drinken? Doe je nog een recup-shake drinken na de Beach Challenge? En wat eet je dan? De tijd is erg kort. Eigenlijk zouden ze moeten verplichten aan alle atleten om dezelfde uitgebreide menu te eten tussendoor,” aldus een lachende Odeyn.

Bij de vrouwen won Lies Decroubele de Coast Trail in een indrukwekkende 1u44’09. Daarmee werd ze 32ste overall. Ze finishte in het gezelschap van haar partner Kris Coddens. Sterke sportieve genen dus in de familie Coddens-Decroubele. Kris deed het nog rustig aan na een door de ziekte van Lyme mislukt seizoen 2018. “Het kriebelt wel, maar mijn trainer Tim De Vilder heeft me op het hart gedrukt om rustig aan terug op te bouwen naar 2019,” aldus Kris.

Hier vind je meer foto’s van Danny Landschoot.