Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Alexandra Tondeur zet 3de Belgische seizoenstijd op marathon neer
Multisports

Alexandra Tondeur zet 3de Belgische seizoenstijd op marathon neer

Alexandra Tondeur marathon

Heel wat Belgische triatleten kozen ervoor om hun sportieve seizoen af te sluiten met de marathon van Valencia. Onder hen ook Europese kampioene triatlon Alexandra Tondeur. Zij liep in Valencia nog maar voor de tweede keer in haar carriere een marathon (zonder ervoor te zwemmen en te fietsen natuurlijk) en zette meteen de derde beste Belgische seizoensprestatie neer met een eindtijd van 2u40’29, goed voor de 32ste plaats.

Alexandra The Great verpulverde haar persoonlijke record met meer dan tien minuten. In de beste tijden van Belgische marathonvrouwen in 2018 bezet ze daarmee de derde plaats, achter Nina Lauwaert (2u30’22 in Eindhoven) en Karen Van Proeyen (2u39’48 in Eindhoven). Ze klopte bovendien een vroegere toptriatlete. Ex-Ironman Hawaii winnares Chrissie Wellington liep in Valencia naar de 38ste plaats in 2u51’13. Ashete Bekere Dido won de marathon in 2u21’14. 

Bij de mannen was Leul Aleme Gebreselasie 2u04’31. De snelste Belgische man was Maarten Dejonghe die 121ste werd in 2u30’57. Achter hem finishte Gerrit De Pauw als 137ste in 2u32’41. Triatloncoach Tim De Vilder werd 841ste in 2u51’52. 

Benieuwd naar de tijden van de andere Belgische triatleten en triatletes? Hier vind je alle uitslagen van de 638 Belgen in Valencia.