Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
‘De 10 van 2018’ – Tim Van Hemel, 4 truien en een Ibiza-baby?
De 10 van 2018

‘De 10 van 2018’ – Tim Van Hemel, 4 truien en een Ibiza-baby?

DSC01647
Tim Van Hemel straalt in Izegem (foto: 3athlon.be/Gert-Jan D’haene)

Met ‘De 10 van 2018’ tellen we af naar 21 december wanneer we onze triatleet en triatlete van het jaar bekendmaken. Eerste in het rijtje is Tim Van Hemel. Hij sluit het jaar af met 2 Europese en 2 Belgische titels en scheerde ook in Nederland de hoogste toppen. Dus hoor zijn naam meer dan terecht thuis binnen het rijtje van ‘de 10 van 2018’. Tim Van Hemel tekende dit seizoen voor een knaljaar dat reeds vroeg in het seizoen begon. Een kort overzicht dus van het wonderseizoen van Tim Van Hemel, dat in juni van volgend jaar nog een onverwacht verlengstuk krijgt…

Eerste tricolore reeds in maart een feit

Tim Van Hemel opende het jaar meteen met een eerste titel op het BK Cross Duatlon in Retie. In volle voorbereiding op het zomerseizoen klimt Tim maar al te graag op zijn mountainbike maar dat gaat ook gepaard met grote ambities. Op het BK in Retie krijgt hij met Geert Lauryssen wel een specialist tegenover zich maar met zijn snelle loopbenen kan hij in het slot het verschil maken. Titel nummer één binnen dus. Ook in het tussendoortje op de Grand Raid Nisramont toont hij zijn grote honger en zegeviert samen met Lucas Van Deynze.

Was dit nu bij zijn eerste of tweede finish in Izegem? ;-) (foto: 3athlon.be/Gert-Jan D'haene)
Was dit nu bij zijn eerste of tweede finish in Izegem? 😉 (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

Koning te rijk, tot twee keer toe…

Na een lang ’triatlonvoorjaar’ met heel wat ETU & ITU World Cups op het programma zijn we aanbeland in de maand augustus. Tim liet op internationaal vlak al enkele vlagen van zijn triatlontalent zien maar tot de grote favorieten werd hij nog niet gerekend op het BK Kwart in Izegem. De slotmanche van de T3 series het jaar voordien (overwinning in La Roche) toonde nochtans wel aan dat er ook op Belgisch bodem met de jongeman uit Mol mag rekening gehouden worden. Een aparte raceformule zorgde voor een zeer gesloten wedstrijd die 15de augustus en met een 30-tal atleten kwam de kopgroep in de wisselzone. Tim Van Hemel nam meteen Pieter Heemeryck mee in zog wat leidde tot een ijzerspannend duel. Enkel toen Pieter voor de eerste keer een kloof moest laten probeerden wijzelf er nog ietwat de spanning in te houden door Tim in de voorlaatste ronde te verleiden tot een tussentijdse finishfoto. Maar geen een zonder twee, 3km later kroonde Tim Van Hemel zich tot de Belgische keizer op de kwartafstand…

Europees goud, tot twee keer toe…

Tim-Van-Hemel-EK-cross-duatlon

Twee Belgische titels op zak en nog is de honger niet gestild…  Met zijn Nederlandse Team Squadra behaalt hij knap de zege in de team relay in Almere waardoor het team uit Eindhoven zo zijn nationale titel verlengt in de Eredivisie Team Competitie. Na de tussenstop in Almere trekt Van Hemel richting het Europese multisportfestival op Ibiza. Zijn koerspaard moet voor dit tweeluik terug plaatsmaken voor de MTB want op het Spaanse eiland zal onze landgenoot zowel op de triatlon als de duatlon zijn kans wagen op de jacht richting Europees eremetaal. Maar 2018 is het jaar van de grote honger en daar kunnen blijkbaar nog wel 2 gouden medailles bij. In 3 dagen tijd slaagt Tim Van Hemel in een huzarenstuk door beide wedstrijden succesvol af te ronden. Na dubbel Belgisch kampioen mag deze man zichzelf nu ook dubbel Europees kampioen noemen.

De grootste prijs voor het laatst bewaard…

Hawaii-baby’s hebben we al een paar keer mogen ervaren, maar bij Tim Van Hemel volgt er volgend jaar een Ibiza-baby. Eerst een huisje, dan een hond, dan trouwen… Het was een kwestie van tijd voor de volgende stap. Vorige week kondigde zijn vrouwtje Anouska ons trots aan dat ze in juni een eerste kindje samen verwachten. En als we dan negen maanden terugtellen, dan komen we dus toch bij Ibiza uit. Wat zo’n dubbele Europese titel allemaal niet kan doen 😉 Wij wensen Tim alvast heel veel succes met de mooiste titel van allemaal: papa worden. En proficiat met een oververdiende plaats in onze top-10!