Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
‘De 10 van 2018’ – Alexandra Tondeur bekroond met gouden EK
De 10 van 2018

‘De 10 van 2018’ – Alexandra Tondeur bekroond met gouden EK

Tondeur (1)

Al jaren draait Alexandra the Great mee met de internationale top en dit jaar was dit niet anders. Tondeur koos ervoor om na een jaar bij Itzu terug haar eigen weg te gaan, ietwat meer in de schaduw. Hoog tijd om haar terug op de voorgrond te plaatsen want ook 2018 was voor de Waalse atlete een knaljaar, hou u vast…

Abonnement op het podium

Als een 6de plaats de minst ‘goede’ prestatie is van het jaar, dan weet je genoeg. Alexandra Tondeur trok dit jaar heel Europa rond om er te strijden op de lange- en middellange afstand. Een 6de plaats op de Ironman 70.3 in Marbella werd een ideale opwarmer want buiten het WK LD van de ITU in Denemarken (6de) was Alexandra niet meer weg te slaan van het podium. Met derde plaatsen in de Ironman 70.3 van Luxemburg en Zell-Am-See en tweede plaatsen op Alpe d’Huez, in Gerardmer en op het Europese kampioenschap LD in Madrid (Challenge) zette Alexandra een reeks neer om u tegen ze te zeggen.

IMG_1243

Sant in eigen land

Zoals het Alexandra beaamt gaat er geen seizoen voorbij zonder dat ze zich ook nog even laat zien op Belgisch bodem. In Geraardsbergen stond ze garant voor een derde plaats en zo zagen we met Katrien Verstuyft twee landgenotes staan op het podium van deze internationale wedstrijd in België. Ook L’eau d’Heure en Oudenaarde mochten zich opmaken voor een bezoek van deze klepper waar ze in beide wedstrijden overtuigend de zegeruikers meegraaide.

Tondeur (2)

Het beste voor het laatst

Veel podia, Belgische zeges maar die absolute uitschieter, daar was het even op wachten. Maar geduld wordt beloond en deze regel geldt ook voor onze landgenote. Gisteren kon je al lezen hoe Tim Van Hemel twee Europese titels opeiste op het Multisports Festival in Ibiza en ook Alexandra nam met grote bravoure deel aan het schouwspel dat onze Belgische Armada op het Spaanse eiland tentoonstelde. Op de (ingekort) Halve Triatlon kroonde Tondeur zich tot Europees Kampioene na een heroïsche strijd tegen regen, wind en twee Britse atletes. De kerst op een fameuze taart.

IMG_6568