Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
DE 10… Wie wordt de triathleet / triathlete van 2018
De 10 van 2018

DE 10… Wie wordt de triathleet / triathlete van 2018

Bart-Aernouts-zilver-WK-IM-e1539479796370Tim-Van-Hemel-EK-cross-duatlon

 

Het einde van 2018 nadert met rasse schreden. Deze periode kunnen we dan ook niet voorbij laten gaan zonder een reflectie richting het voorbije jaar. Het mag, nee moet gezegd zijn: 2018 was voor ons Belgisch triathlonfanaten een ‘Grand Cru’ jaar. Van Europese medailles tot spraakmakende internationale zeges en opnieuw bewees ons kleine land nog steeds een van de hofleveranciers te zijn voor het podium in Kona. Dat wij voor deze resem aan glansprestaties vaak achter de redactietafel mochten kruipen doet ons enkel maar plezier. Maar bij deze schenken we alle credits van onze schrijfsels aan die steeds presterend toppers van ons kleine maar toch groots sportland.

Pieter-Heemeryck-Daytona Belgian-Hammers

Op 21 december komen we dan ook met z’n allen samen om collectief naar dit waanzinnige jaar terug te kijken. In ‘Café Apero’ in Leuven zullen de atleten gelauwerd worden en verhalen over de vele avonturen laten we die avond de vrije loop. Vanaf nu leven we naar deze avond toe met de 10 meest opvallende prestaties van dit jaar met als apotheose te uitreiking van Triathleet en Triathlete van dit boekjaar op die 21ste december in Leuven.

Katrien-Verstuyft-wint-Challenge-Praag- Frederik-Van-Lierde-wint-Nice-2018-David-Pintent

We moeten bekennen, Voor onze redactie werd het een harde noot om te kraken… Kiezen is verliezen en dat voelde bij het samenstellen van deze lijst niet anders aan. Maar vanaf morgen  beginnen we eraan:  ‘DE 10 VAN 2018’