Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
‘De 10 van 2018’ – Liesbeth Leysen dit boekjaar onklopbaar
De 10 van 2018

‘De 10 van 2018’ – Liesbeth Leysen dit boekjaar onklopbaar

Liesbeth-Leysen-Samorin-bike

In de 10 van 2018 is het niet altijd even makkelijk voor de ‘age groupers’ om het op te nemen tegen de topprestaties van onze pro’s. Eenmaal je 10 wedstrijden deelneemt in een seizoen en bij alle wedstrijden telkens de nummer één positie bezet, dan verdien je meer dan ooit je plaats binnen deze lijst. Akkoord, hierdoor vallen nog topprestaties van andere’s pro’s uit ‘de 10’ maar wie perfectie evenaart is bij deze ook onklopbaar in de selectie…

De wereld rond

Negen maal staat Liesbeth Leysen aan de start van een halve triatlon dit seizoen en negen maal bereikt de 46 jarige atlete succesvol de eindstreep. Deze prestatie alleen verdient al een diepe buiging. Van Taiwan naar Samorin en van Zuid-Afrika tot Bahrein, Liesbeth trok ook dit jaar werkelijk de wereld rond om dit indrukwekkend lijstje te realiseren. In maart kon ze al een streepje naast de zegetabel zetten met de winst in Challenge Taiwan. Binnen het Challenge circuit zou de atlete van het Domo-Scott team nog drie andere overwinningen toevoegen met Samorin, Praag en Sardinië. In Samorin zagen we zelf Liesbeth aan het werk die meteen herkenbaar was voor onze huisfotograaf met de steeds aanwezig gulle glimlach.

Liesbeth Leysen loopt naar goud (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Liesbeth Leysen loopt naar goud (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

Wereldkampioene

Ook op het Ironman circuit toont Liesbeth zich succesvol. Mallorca, Cascais en Bahrain voegt ze toe aan haar palmares maar dan moet het beste nog komen. Op het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika stond Liesbeth ook aan de start en de uitslag is jullie intussen ook al bekend. Vorig jaar kon ze al proeven van de WK-sfeer in Chattanooga maar de overwinning en bijgevolg de gouden medaille in Zuid-Afrika zal wellicht des te zoeter smaken. Op deze manier wint ze zowel bij de Challenge Family, met winst in The Championship in Samorin als bij Ironman (WK 70.3 Zuid-Afrika) de twee meest prestigieuze wedstrijden over de halve afstand binnen beide circuits.

Liesbeth Leysen Zafrika

Zegeruikers in België

Na ettelijke uren doorbrengen op het vliegtuig kiest de gezondheidsconsulente ook twee maal voor de auto om richting competitie te trekken. In Knokke (een week na het WK) zien we Liesbeth aan de start verschijnen. Naast de zege bij de masters lijkt Liesbeth ook lang kans te maken op het eindpodium algemeen maar finaal moet ze zich toch tevreden stellen met de vierde plaats tegen het jonge geweld. Een week later neemt ze deel, samen met haar Domo-Scott teamgenotes, aan de trio triatlon van Mechelen en uiteraard zien we haar ook terug na de wedstrijd op die hoogste trede van het podium.

Liesbeth Leysen Taiwan

 

Succesvol dubbelleven

Naast een echte wereldtopper in haar leeftijdscategorie bouwde Liesbeth ook een succesvolle carrière uit als gezondheidsconsulente. Samen met haar man, Wim De Voeght (CEO van Domo Elektro en eveneens triatlonfanaat) stond ze ook nog eens aan de wieg van het DOMO-SCOTT team waar onder andere Pieter Hemeryck deel van uitmaakt. Een ongelooflijke meerwaarde aan de triatlonsport en een stevige atlete die dus zeker haar plaats waard is binnen ‘de 10 van 2018.’