Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“De 10 van 2018” – Katrien Verstuyft schoolt zich perfect om
De 10 van 2018

“De 10 van 2018” – Katrien Verstuyft schoolt zich perfect om

Katrien (1)

De volgende atlete die we in deze reeks krijgen kende in een ‘vorige carrière’ al heel wat succes. Op de olympische afstand tekende Katrien Verstuyft voor meerder Belgische titels en was ze ook present op twee olympiades (Londen en Rio). Inmiddels heeft de Atriac-atlete de overschakeling gemaakt richting het langere werk. In 2017 maakte ze voor het eerst kennis met deze afstand en meteen veroverde ze ook hier de Belgische driekleur. Enkele weken later zorgde ze voor een huzarenstuk door de Ironman 70.3 op haar naam te schrijven. De toon was gezet en 2018 zou haar eerste volledige seizoen worden met de focus op de halve afstand. Met 6 podiums op 9 wedstrijden op deze afstand is de bevestiging helemaal een feit

Katrien Verstuyft Samorin bike checkin

Challenge Family omarmt Verstuyft

Katrien Verstuyft kiest in 2018 steevast voor de wedstrijden van The Challenge Family. In Rome begint ze haar seizoen en daar eindigt ze net naast het podium. Het gaf haar het nodige vertrouwen en enkele weken later in Lissabon is het podium een feit: 2de plaats. Dankzij deze sterke prestaties mag ze aantreden in ‘The Championship’, het officieuze WK. Tussen de wereldtop bewijst Katrien dat ze ook op de fiets een stap voorwaarts heeft gezet en na een sterke wedstrijd eindigt ze knap op een 8ste plaats. Een week later beslist ze alsnog in extremis deel te nemen in Geraardsbergen. Een thuiswedstrijd wil ze niet laten liggen en ze besluit het erop te wagen en hoe: Katrien vermaakt het thuispubliek en komt als 2de op de Grote Markt van Geraardsbergen opgelopen. Na een paar weken rust beslecht ze haar vijfde halve triatlon in Praag. Het werd een waanzinnig spannende strijd maar na drie keer als 2de te eindigen op Challenge races was het deze keer eindelijk raak: winst in Praag en voor het tweede jaar op een rij pakt ze een grote internationale zege.

Katrien-Verstuyft-wint-Challenge-Praag-

Clubgevoel

Katrien Verstuyft, dat is een Atriac-atlete in hart en nieren. Al jaren is zij een vaste waarde binnen het Antwerpse team en ook twee maal is ze te zien in een teamwedstrijd en dat tussen haar drukke programma door. In Doornik staat traditiegetrouw op 1 mei het BK Ploegentriatlon op het programma. Andermaal is het Atriac die bij de dames met de titel aan de haal gaat en Katrien vormt zowat de rode draad doorheen de geschiedenis van dit verhaal. Door deze winst staart ook Atriac aan de start van het EK voor Clubs in Lissabon. Op de Mixed Team Relay strandt de Antwerpse Armada net naast het podium met een vierde plaats.

Atriac met Alexis, Katrien, Jolien en Jelle (foto: Olivier Cloet)
Atriac met Alexis, Katrien, Jolien en Jelle (foto: Olivier Cloet)

Vier op een rij

De oude liefde heeft Katrien nog niet de rug toegekeerd en dus besluit ze in Izegem van start te gaan op het BK kwarttriatlon. Vanuit de achtergrond ziet Katrien hoe haar teamgenote Barthelemy de driekleur verovert maar Katrien mag als derde, zelf licht ontgoocheld, mee op het podium. In de Ironman 70.3 van Vichy, 12 dagen later, moet het dan wel gebeuren want hierop lag immers de focus. Alleen zag Katrien een mogelijk podium teniet gaan doordat de plaatselijke referee haar voor 5minuten in de strafbox stuurde. Onze landgenote liet zich niet uit haar loot slaan en kwam alsnog als 8ste over de finish. In de zwinttriatlon van Knokke moest het dan maar echt gebeuren en de rest is geschiedenis. Voor het vierde jaar op een rij schreef Katrien Verstuyft een van de grootste wedstrijden op Belgisch grondgebied op haar naam, de perfecte revanche.

Katrien (4)

Hattrick in oktober

Moest het artikel hier stoppen, dan zou Katrien nu al meer dan ook haar plaats verdienen in deze lijst van 10. Toch ging ze in oktober nog even verder op haar elan en eindigt ze het seizoen beresterk met nog drie podiumplaatsen: 2de op de Ironman 70.3 van Cascais en de Challenge Sardinie en een 3de plaats in Challenge Mallorca. Het seizoenseinde die haar het nodige vertrouwen moet geven om er deze winter terug helemaal in te vliegen. Katrien Verstuyft is al jaren een van Belgisch vaandeldragers maar ergens hebben we het gevoel dat het best nog moet komen…