Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
De winter in met de ‘Odlo Performance Warm’
Gear

De winter in met de ‘Odlo Performance Warm’

Odlo (5)-2

Met de wintermaanden in het verschiet zakken de temperaturen opnieuw richting het vriespunt. Tijd dus om de thermische shirts terug boven te halen. Gedurende deze periode gaan we met diverse modellen aan de slag en onze ongezouten mening kan je komende weken hier terugvinden. Starten doen we met het ‘Performance Warm’ shirt van Odlo.

Niet enkel functioneel

Voor we beginnen wat voor technische specificaties dit shirt allemaal te bieden heeft focussen we ons eerst op het design. Bij de ‘Blackcomb’ die we dit voorjaar al mochten uittesten viel het fraaie design ons meteen op en ook bij deze ‘Performance Warm’ is dat deze keer niet anders. Dankzij de samenwerking met ‘Zaha Hadid Design’ toont Odlo aan dat stijlvol en sportief geen ondenkbare combinatie is.

Odlo (8)-2

Organic Body Mapping

Het Zwitserse bedrijf (met Noorse roots) blijft steevast kiezen voor vernieuwing en lanceert daarom deze winter kledij met ‘Organic Body Mapping’ . Organic wat? Met deze technologie richt Odlo zich op drie pijlers: ventilatie, warmtebehoud en voldoende bewegingsvrijheid.

Onze mening

Bij de vorige reviews waren wij al laaiend enthousiast over de kledij van Odlo en ook deze ‘nieuwigheid’ heeft onze mening enkel maar bevestigd. Vernieuwend zijn is geen evidentie maar toen we deze baselayer in handen kregen viel de nieuwe structuur ons meteen op. Een iets ‘stuggere’ stof die ons niet deed twijfelen of we wel warm genoeg zouden hebben maar wel of de wrijving met de huid voor geen irritatie zou zorgen. Niets bleek minder waar. De ‘Performance Warm’ is aangenaam om dragen en de spciale fitting rond de ellebogen zorgt voor voldoende bewegingsvrijheid. Tenslotte zijn we ook zeer te spreken over de ‘ademkracht’ van dit shirt. Wanneer de temperatuur gedurende de voormiddag ietwat oploopt behoudt het lichaam zijn temperatuur, het gevoel van ‘te warm’ gekleed de training aan te vatten hoeft je dus geen zorgen te baren. Eveneens zorgt de sneldrogende stof voor een ‘fris’ gevoel wanneer we na een korte pauze opnieuw de training aanvatten.

Odlo (6)-2

Ons Verdikt

Odlo bewijst eens te meer een van de referenties te zijn als we spreken over thermische kledij. Een bedrijf dat niet stilstaat en zijn kledij blijft ontwikkelen. Met een richtprijs van €70 kies je voor kwaliteit en vat je met deze ‘Performance Warm’ stijlvol de trainingen aan.