Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Verzoening tussen Triatlon Vlaanderen en Sportoase na excuses
Nieuws

Verzoening tussen Triatlon Vlaanderen en Sportoase na excuses

Triatlon Vlaanderen wat nu

Triatlon Vlaanderen, de Vlaamse federatie van triatlon en multisports, heeft zijn excuses aangeboden aan Sportoase en op die manier gezorgd voor een verzoening met de voormalige sponsor van de federatie. Na de Bijzondere Algemene Leden Vergadering heeft Triatlon Vlaanderen opnieuw rond de tafel gezeten met Sportoase en zijn we tot een oplossing gekomen. Sportoase en Triatlon Vlaanderen lagen met elkaar in conflict over het naleven van het sponsorcontract. Waar de oorspronkelijke bedoeling was om voor een samenwerking te gaan van vier jaar, werd het contract door Sportoase opgezegd na 1 jaar. In de nasleep daarvan heeft Triatlon Vlaanderen het logo van Sportoase niet meer voorzien op de nationale uitrusting van de elite atleten. Nochtans gold hier een contractuele verplichting tot de helft van dat jaar.

“Hierop terugkijkend hadden wij als federatie beter de omgekeerde beslissing genomen en het logo van Sportoase een half jaar langer op de nationale uitrusting gelaten. Dit had een betere uiting van respect geweest aan een sponsor die de triatlonsport de laatste jaren direct en indirect enorm gesteund heeft.”

“Wij willen bij deze onze excuses aanbieden aan Michaël Schouwaerts van Sportoase,” luidt het bij Triatlon Vlaanderen. “Hij verdient alle respect en erkentelijkheid voor niet alleen de inspanningen die hij voor de sport heeft gedaan, maar ook voor zijn passie voor de sport en de atleten.

Triatlon Vlaanderen geeft toe dat de manier waarop wij in de Bijzondere Algemene Leden Vergadering gereageerd hebben op de vraag ‘welke inspanningen er geleverd werden vanuit Triatlon Vlaanderen om de zaak met Sportoase in de minne te regelen’ volledig ongepast was. Ik ben blij dat we met Michaël opnieuw om tafel hebben gezeten en deze zaak konden uitpraten.”

De sport als winnaar

“Het klopt dat ik de reactie van de directeur van Triatlon Vlaanderen in de Bijzondere Algemene Leden Vergadering ongepast vond en met mij ook een groot aantal aanwezige clubs,” vertelt Michaël Schouwaerts, CEO van Sportoase. “Het jammere aan de hele affaire met Triatlon Vlaanderen is dat Sportoase zich nadien minder heeft geëngageerd als sponsor binnen deze sport. En dat had direct en indirect een gevolg voor een aantal clubs en organisaties. Ik ben blij met het respect dat de federatie nu toont en wij hebben met Sportoase besloten om het hierbij dan ook te laten. De zaak zal dus verder niet voor de rechtbank getrokken worden.

Want begrijp me niet verkeerd, het ging hier vooral om een princiepskwestie tussen Triatlon Vlaanderen en Sportoase. Noch Sportoase noch Triatlon Vlaanderen zou hierin een echte winnaar zijn. En de grote verliezer zou de triatlonsport in al zijn facetten geweest zijn. Ik ben dan ook blij dat deze zaak achter de rug is en wil de voorzitter bedanken voor zijn excuses en erkentelijkheid. En ik ben tevens blij dat ik weer ten volle kan genieten van de mooiste sport ter wereld,” aldus Michaël Schouwaerts.