Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bart Aernouts en Katrien Verstuyft triatleten van het jaar
Nieuws

Bart Aernouts en Katrien Verstuyft triatleten van het jaar

DSC_4903
Tim Van Hemel, Bart Aernouts en Pieter Heemeryck (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

Bart Aernouts en Katrien Verstuyft zijn in Leuven vrijdag uitgeroepen tot triatleet en triatlete van het jaar door triatlon website 3athlon.be. De trofee voor prestatie van het jaar ging naar de Belgian Hammers die in het EK Mixed Team Relay in Glasgow brons pakten. Het was een grand-cru jaar voor het Belgische triatlon, maar de tweede plaats in het WK Ironman gaf bij Bart Aernouts de doorslag. Katrien Verstuyft brak dit jaar internationaal door op de halve triatlon en stond 6 keer op het podium in 9 wedstrijden.

Het was voor de redactie van 3athlon.be moeilijk kiezen dit jaar. Bij de mannen ging het in laatste instantie tussen Pieter Heemeryck, Tim Van Hemel en Bart Aernouts. De tweede plaats van Aernouts in de grootste triatlon ter wereld, het WK Ironman in Hawaii, gaf de doorslag. Hij was er de snelste Belg ooit en dook er onder de acht uur. Met ook nog twee podia in het 70.3 Ironman circuit, waaronder een zilveren plak op het EK in Elsinore, en de winst in de Ironman Hamburg was het duidelijk dat Bart dit seizoen de beste was.

Heemeryck werd vierde in de Challenge Pro Bonus met drie Challenge overwinningen (Geraardsbergen, Sardinië en Daytona). Tim Van Hemel pakte vier truien. Hij werd Belgisch kampioen in cross duatlon en in de kwarttriatlon. Daarnaast pakte hij in Ibiza twee Europese titels op drie dagen in cross duatlon en cross triatlon. Daarbij kwamen nog de topprestaties van Timothy Van Houtem, Diego Van Looy, Marten Van Riel, Jelle Geens, Frederik Van Lierde, Marino Vanhoenacker, Emmanuel Lejeune en Arnaud Dely en dan vergeten we er nog een paar. Het was dus echt moeilijk kiezen.

Valerie Barthelemy en Katrien Verstuyft (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Valerie Barthelemy en Katrien Verstuyft (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

Bij de vrouwen was het ook erg close tussen de top-3. Valerie Barthelemy had een uitstekend jaar met brons op het EK MTR en een tweede Belgische titel op rij. Alexandra Tondeur werd Europees kampioene op de halve afstand en vice-Europees kampioene op de volledige. Katrien Verstuyft haalde het dankzij een heel regelmatig seizoen. Ze brak definitief door op de halve afstand met een overwinning in de Challenge van Praag en podiumplaatsen in Lissabon, Geraardsbergen, Cascais, Sardinië en Mallorca. En ze won de Zwintriatlon in Knokke-Heist voor het vierde jaar op rij.

Liesbeth Leysen, Belgian Hammer Valerie Barthelemy en bondscoach Nick Baelus en Seppe Odeyn (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Liesbeth Leysen, Belgian Hammer Valerie Barthelemy en bondscoach Nick Baelus en Seppe Odeyn (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

Tot slot reikte 3athlon.be ook nog de trofee uit voor Prestatie van het Jaar. Die ging naar Belgian Hammers Valerie Barthelemy, Jelle Geens, Claire Michel en Marten Van Riel die met hun bronzen medaille op het EK in Glasgow dit jaar in de nieuwe olympische discipline Mixed Team Relay.

Eerder dit jaar ontving Sofie Goos nog de 3life lifetime achievement award van 3athlon.be voor haar rijkgevulde carriere.