Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
2018… De Belgen waren top! Deze haalden net niet de shortlist van #de10van2018
De 10 van 2018

2018… De Belgen waren top! Deze haalden net niet de shortlist van #de10van2018

Net voor de nieuwe jaargang kregen jullie in #de10van2018 al een overzicht te zien over hoe straf onze landgenoten vorig seizoen wereldwijd presteerden. Dat zo een jaar ervoor zorgt dat nog enkele opmerkelijke prestaties net naast de boot vielen is een logisch gevolg. Daarom willen we bij het inzetten van het nieuwe jaar toch nog een overzicht maken van de topprestaties die het net niet haalden in #de10van2018. Ongelooflijk maar waar…

Marino Vanhoenacker over alle continenten heen

41 jaar is hij intussen maar nog verre van versleten. De Topsport atleet van Defensie ging in mei op zoek naar zijn zeventiende! Ironman overwinning in zijn Carrière. Met de Ironman Australie in Port Macquarie ging hij op zoek naar het unieke record om als eerste atleet ooit op alle continenten een Ironman op zijn naam te schrijven. Gezien Marino in dit artikel werd opgenomen weten jullie intussen dat ‘Bink’ in zijn opzet slaagde. Toch blijkt de honger van deze recordjager nog lang niet gestild en toont Vanhoenacker zich nog even gedreven als in zijn beginjaren.

Marino Vanhoenacker Australia 2018

Timothy Van Houtem Europees goud

Opnieuw tekende Timothy Van Houtem voor een sterk jaar. Op de internationale podia was onze landgenoot alom tegenwoordig. Zo mocht hij als derde mee op het podium met Frederik Van Lierde in de triathlon van Alpe d’Huez. Enkele weken later volgde de ultieme bekroning wanneer hij voor het tweede jaar op een rij de Challenge van Madrid op zijn naam schrijft. Op de koop toe werd deze wedstrijd gekoppeld aan de strijd voor het Europese goud op de Long Distance Triathlon waardoor vanaf nu deze titel ook mee op zijn palmares prijkt.

42501495_1428088773960524_3848602125294632960_o

Diego Van Looy oogst in het buitenland

Na zijn knalprestaties voorbije jaren op de Powerman en met enkele straffe noteringen op Ironmanvlak begon Diego vol goede moed aan dit seizoen. In januari trekt hij in zijn nieuwe kledij richting Israël om er de Israman te betwisten. Met een zege kon hij zijn nieuwe sponsors op geen betere manier bedanken. Diego blijft het hele seizoen door constant presteren en een nieuw hoogtepunt volgt in de zomer. Met de ‘Embrunman’ schrijft hij een heuse klassieker en een van de zwaarste wedstrijden ter wereld op zijn naam. Hij is ook de eerste Belgische mannelijke atleet die hierin slaagt.

Diego Van Looy Israman

Tine Deckers keert terug naar Hawaii

Geen embrunman dit jaar voor Tine Deckers die dit jaar terug haar zinnen zette op een kwalificatie richting Kona. Vorig jaar zette ze al de toon op einde van het seizoen met tweede plaatsen in Italië en Argentië en met de negende plaats in de Ironman van Texas dit jaar was de kwalificatie een feit. Pech kende ze dan wel door een valpartij in Geraardsbergen, toch wist ze nog enkele topnoteringen te halen op het Ironman 70.3 circuit. Als enige Belgische atlete in het PRO deelnemersveld trok ze richting Hawaii om daar als 21ste Alii Drive te bereiken.

Tine Deckers (foto: David Pintens)
Tine Deckers (foto: David Pintens)

Geert Laureyssen top in Xterra

Ook het off road gebeuren mogen we niet uit het oog verliezen en daar zorgde dit jaar Geert Laureyssen voor. De atleet van het Cécémel-Sportoase Triathlon Team rijfde in België de ene na de andere overwinning binnen en knokte zich in de top 10 van van de Xterra races in Malta en Denenmarken. Op de Citadel van Namen, waar de Xterra Belgium plaatsvond, bekroonde Geert zijn sterk seizoen met een derde plaats en mocht zo mee op het podium in eigen land. Op het WK in Maui behaalde hij een 24steplaats na een van de zwaarste edities tot dusver. Dat hij de overwinning wegkaapte op de kwarttriatlon van Kapelle-op-den-bos en op het podium stond in Brugge bewijst de veelzijdigheid van deze sterke atleet.

Geert Lauryssen Xterra Namur

Jelle Geens primus in Antwerpen

Zijn bronzen medaille op het EK Mixed Team Relay in Glasgow zal iedereen zich nog zeker herinneren maar ook individueel realiseerde ‘snelle Jelle’ een berenwedstrijd. Na een indrukwekkende run knalde hij naar een 5deplaats en zo kregen we twee landgenoten in de top van het klassement. Enkele weken daarvoor haalde hij zijn eerste World Cup zege binnen en dat in Antwerpen. Als Atriac-atleet kreeg hij zo het thuispubliek en onze speaker in extase. Ook binnen de World Triathlon Series toonde Geens dat hij op wereldvlak opnieuw die stap hogerop heeft gezet en dat laat ons enkel maar het beste verhopen voor volgend seizoen.

Jelle Geens Antwerpen Tommy Zaferes

Sara Van de Vel piekt richting Zuid-Afrika 

Het seizoen van Van de Vel staat volledig in teken van het WK Ironman 70.3 in Zuid-Afrika. Haar ticket behaalde de agegrouper nadat ze de overwinning overall binnenhaalde op de Ironman 70.3 van Turkije in 2017. Een blessure hield de jonge atlete even weg uit het strijdtoneel maar bij haar wederoptreden in Aarschot was het meteen raak. De afscheidnemende Sofie Goos zag dat het goed was. Op het BK in Izegem was de laatste test en met een vierde plaats bleek ze helemaal klaar te zijn voor het WK. Op dat WK leek ze lange tijd de eerste agegrouper te worden op het rode tapijt maar finaal moest ze toch de duimen leggen. 29 seconden na de eerste age grouper kwam ze over de streep en kroonde zich zo tot wereldkampioene bij de jongste categorie.

Sara Van De Vel Aarschot

Seppe Odeyn heeft er nog drie te gaan

Een man die zeven maal op de rij de Hel van Kasterlee naar zijn hand zet verdient op z’n minst nog een speciale vermelding. Alvorens zijn opwachting te maken in de Hel trok Seppe werkelijk de wereld rond om zijn kunnen te etaleren. Zijn prestaties en verhalen kon je afgelopen seizoen volop volgen in ‘The World Tour’. Maar na de wijde wereld te ontdekken keerde Seppe terug op vertrouwde grond en kroonde zich andermaal tot de Keizer van Kasterlee.

Seppe Odeyn wint de Hel voor de 7de keer (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Seppe Odeyn wint de Hel voor de 7de keer (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

Arnaud Dely een man met toekomst

Wereldkampioen en Europees kampioen bij de beloftes in duatlon, dat is ook het grote kennerspubliek niet ontgaan. De dubbele titel bracht hem op de shortlist van ‘Belofte van het Jaar’ waar het die andere meervoudige kampioen, Remco Evenepoel, was die weliswaar verdiend de trofee mee naar huis mocht nemen. Arnaud Dely echter mag ook met trots terugkijken op zijn knalseizoen. Alle titels binnenhalen bij de U23 brengt enige druk met zich mee naar de toekomst toe maar wat deze jongeman dit seizoen liet zien mag en kan geen toeval zijn…

Arnaud Dely wereldkampioen U23 (foto: ITU)
Arnaud Dely wereldkampioen U23 (foto: ITU)

Emmanuel Lejeune wereldkampioen

Wie wereldkampioen wordt kan niet in dit overzicht ontbreken. Op het ITU multispurts festival in Denemarken was de Franstalige triatleet de beste op het WK Aquathlon. Deze sporttak is de combinatie van zwemmen en lopen, in dit geval 1.000 meter zwemmen en 5 km lopen. Lange tijd leek de zilveren medaille het hoogst haalbare maar na een verschroeiende run greep hij alsnog de wereldtitel enkele dagen nadat hij al al 12de eindigde op het WK duatlon.

Emmanuel Lejeune wint goud in Denemarken (foto: ITU/ Wagner Araujo)
Emmanuel Lejeune wint goud in Denemarken (foto: ITU/ Wagner Araujo)