Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Thomas Jurgens over nieuwe toekomst: “Zware beslissingen zijn vaak de beste”
Thomas Jurgens in de ETU race van Wuustwezel in 2018 (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Nieuws

Thomas Jurgens over nieuwe toekomst: “Zware beslissingen zijn vaak de beste”

Thomas Jurgens stapt van Solid Endurance over naar 3MD Dendermonde en richt zich volledig op de lange afstand. Dat liet de triatleet uit Lier vrijdag aan ons weten. Hij kondigde in 2018 al aan dat hij zich meer op de lange afstand wou richten. Een gebroken schouderblad gooie echter roet in het eten. Vanaf 2019 worden zijn plannen werkelijkheid, onder nieuwe coach Luc Van Lierde. “Het afscheid van Solid is emotioneel zwaar, maar vaak zijn zware beslissingen de beste…”

De 26-jarige triatleet uit Lier heeft er al een mooie carriere opzitten. Bij de jeugd werd hij in drie categorieën Belgisch kampioen, waarna een internationaal traject volgde in vooral ETU Cup wedstrijden en veel Franse Grand Prix triatlons. Bij de sterke zwemmer kriebelde het vorig jaar al om naar de lange afstand over te stappen. De 70.3 Ironman van Lanzarote zou zijn doel worden, maar in september 2018 brak hij zijn schouderblad en toen volgde een lange revalidatie.

Aanpak van Luc voelt juist aan

Ondertussen staat hij fysiek weer op punt. Hij veranderde van coach en nu dus ook van club. Samen met Luc Van Lierde werkt hij op termijn naar de Ironman afstand. “De samenwerking met Luc Van Lierde bevalt me enorm. Dat is ook de reden waarom ik naar 3MD overstap. De aanpak van Luc is anders, maar voelt voor mij heel juist aan,” vertelt Thomas.

Eerst paar jaar op halve triatlon

Luc staat er om bekend om met veel geduld te werken met zijn triatleten naar lange termijn doelen. Dat is bij Thomas niet anders. “In samenwerking met Luc kan ik mijn volledige potentieel op termijn benutten,” gaat Thomas verder. “De eerstkomende aantal jaren richt ik me op de halve triatlon. Wanneer ik een volledige Ironman ga doen, is nog wat afwachten, maar het voelt allemaal goed.”

“3MD is een hechte familie” (foto: 3MD)

Emotioneel afscheid

Thomas voelt zich meteen thuis bij zijn nieuwe club. “Dat het 3MD geworden is, is ook nog super. Dit is enorm warme en grote club voor iedereen. Je hebt hier werkelijk alles, van wereldtoppers tot beginnende triatleten. Maar nu al voel ik dat deze club echt hecht is. Natuurlijk was het jammer om van Team Solid afstand te moeten nemen, vooral het emotionele… Maar de zwaarste beslissingen zijn vaak de beste,” aldus Thomas.