Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Odeyn begint combi met 51ste plaats in Egmond-Pier-Egmond
Seppe Odeyn en bergklassement winnaar Ruben Cumps (foto: Valerie Cumps)
Multisports

Odeyn begint combi met 51ste plaats in Egmond-Pier-Egmond

Seppe Odeyn is aan zijn sportieve weekend in Egmond begonnen met een 51ste plaats in de mountainbike beach challenge Egmond-Pier-Egmond. Zondag wordt het nog erg spannend in de halve marathon. Concurrent Yennick Wolthuizen beperkte dit jaar de schade en kwam op vijf seconden van Odeyn binnen in het mountainbiken. Tibor Zwaan leidt voorlopig het combi-klassement. Timothy Dupont won de race in een millimeterspurt met Lars Boom…

Tibor Zwaan was in december nog 13de op het EK Beachrace in Scheveningen. Net zoals twee jaar geleden start hij zondag in de halve marathon als leider in het combi-klassement. Hij werd 21ste in de eerste discipline en kwam met de tweede groep na 1u08’47 binnen.

Seppe Odeyn vlak voor de start van Egmond-Pier-Egmond (foto: Valerie Cumps)

Vijf seconden tussen Seppe en Yennick

Seppe Odeyn kwam in de derde groep richting finish gesneld. Hij werd 51ste in 1u11’57. Hij zal zondag vol aan de bak moeten, want zijn belangrijkste concurrent lijkt Yennick Wolthuizen te worden. Die liep vorig jaar sneller dan Seppe maar had flink wat achterstand opgelopen in het mountainbiken toen. Nu bleef Yennick in de buurt van de Flandrien. De Nederlandse topduatleet finishte als 53ste op vijf seconden van Seppe. De twee moeten in het combi-klassement wel een verschil van 3’10 goedmaken op Tibor Zwaan.

Paar keer haasje over gespeeld

Seppe Odeyn naast coach Stephen The Flyer (foto: Valerie Cumps)

De wind maakte er een lastige editie van. Dat vond ook Seppe zelf. “Het was een redelijk zware editie,” vertelt Seppe. “Vanaf de start werden er meteen waaiers getrokken. Ik zat in de derde waaier samen met Yennick Wolthuizen. We hebben een paar keer haasje over gespeeld, maar uiteindelijk kon ik hem in de slotfase kloppen, al was het maar met een paar seconden. Nu met coach Stefaan Devliegere, die het ook goed deed, naar het zwembad om nog wat verder te trainen,” aldus Seppe.

Belgisch kampioen klopt Lars Boom

Vooraan in de wedstrijd werd er inderdaad stevig gevlamd. De kopgroep bestond na veel waaiervorming uit 13 mountainbikers. Die trokken uiteindelijk met 7 naar een superspannende spurt. Daarin haalde Belgisch kampioen Timothy Dupont het bijzonder nipt van Europees kampioen Lars Boom.

TIMOTHY DUPONT is de nieuwe kampioen van AGU Egmond-Pier-Egmond! Hij klopt Lars Boom in minimaal verschil! Wat een gevecht! Wat een geweldige race!! 🚴🏻‍♂️🏆

Geplaatst door AGU Egmond-Pier-Egmond op Zaterdag 12 januari 2019

Tim Van Daele wint

Bij de niet-gelicentieerde mountainbikers ging de winst naar cross-triatleet Tim Van Daele. De atleet uit Burcht is al vroeg in vorm voor het komende Xterra-seizoen. Hij won de reeks in 1u14’15 voor Ron Boendermaker, Ivo Zwaans en de Nederlandse cross duatlon kampioen Daan Schouten. Tim start daarmee op de vijfde plaats in het combi-klassement op de halve marathon zondag. Ruben Cumps zette de snelste klimtijd neer en won het bergklassement.