Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Ideale acclimatisatie voor 70.3 Dubai” Sara Van De Vel in Namibië
Sara Van De Vel met nieuwe Cervelo en SWS wheels (foto: Sara Van De Vel)
Nieuws

“Ideale acclimatisatie voor 70.3 Dubai” Sara Van De Vel in Namibië

Europees kampioen tijdrijden Victor Campenaerts is in goed gezelschap tijdens zijn winterstage in Namibië. Hij reisde namelijk samen met triatletes Ines Van Troyen en Sara Van De Vel naar Afrika af. Wij hadden een gesprek met Sara vanuit Windhoek. “Victor, Ines en ik kregen het wilde idee om deze winter weg te trekken uit België en ons in warmere oorden en op hoogte voor te bereiden op 2019…”

“Ik ga me toeleggen op halve afstand”

Sara Van De Vel liet in 2018 zien dat de lange afstand haar helemaal ligt. Ze won de Hageland Power triathlon in Aarschot en werd wereldkampioene 70.3 Ironman in haar leeftijdscategorie in Zuid-Afrika. In 2019 zet ze nog een stap vooruit en wordt ze pro-atlete op de 70.3 afstand. “In 2019 ga ik me verder toeleggen op de halve afstand. Daarin kan ik me meer uitleven, omdat ik een dieseltje ben. Ik wil het internationale veld op deze halve afstand wat meer verkennen bij de pro’s, maar ik blijf dit uiteraard wel nog combineren met Belgische races op de kwartafstand.”

“Grote wedstrijdhonger na blessures”

Sara Van De Vel in haar nieuwe LTTD uitrusting (foto: Gavin Damon)

Het nieuwe seizoen start al erg vroeg voor Sara. Over twee weken mag ze al voor het eerst haar nieuwe Oilservice-trisuit van haar nieuwe club LTTD showen. “Ik start op 1 februari met de 70.3 Ironman van Dubai. Omdat mijn vorig seizoen zo kort was door blessure, bleef ik met een grote honger zitten en beslisten we in 2019 al wat vroeger van start te gaan,” vertelt Sara.

“Wild idee met Victor en Ines”

Ondertussen blinkt ze met haar gloednieuwe SWS wielen in Namibië. Ze kwam er samen met een bekende wielrenner terecht. “Afgelopen zomer kregen Victor, Ines en ik het wilde idee om deze winter weg te trekken uit België en ons in warmere oorden en op hoogte voor te bereiden op 2019. Ines en Victor maakten deze plannen in november meer concreet, ikzelf twijfelde nog wat aangezien ik toen nog niet goed wist hoe mijn seizoen zou verlopen.

“Leuker dan tussen de boeken zitten”

Sara Van De Vel op looptraining in Namibie (foto: Gavin Damon)

“Toen ik besliste om in het warme Dubai mee te doen, leek Namibië ideaal om al wat te acclimatiseren en de Belgische kou en regen te ontvluchten. Bovendien is het leuk om deze periode al een eerste keer goed te kunnen focussen op trainen en niet met de neus tussen de boeken te zitten,” aldus Sara.

Gezelschap van Henri Schoeman

Sara en Ines waren overigens niet de enige triatleten in het gezelschap. Op een van de trainingsritjes kregen Vocsnor en compagnie gezelschap van de Zuid-Afrikaanse WTS-topper Henri Schoeman.

Victor Campenaerts op een trainingsrit met Sara en Henri Schoeman (foto: Gavin Damon)