Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
3 op 3 voor Seppe Odeyn in Egmond combi-klassement
Seppe Odeyn voor 3de keer winnaar in Egmond Combi (foto: Valerie Cumps)
Multisports

3 op 3 voor Seppe Odeyn in Egmond combi-klassement

Seppe Odeyn heeft voor het derde jaar op rij het combi-klassement gewonnen in Egmond, aan de Nederlandse kust. Na een 51ste plaats zaterdag in de mountainbike strandrace Egmond-Pier-Egmond moest hij drie minuten goedmaken op Tibor Zwaan en zijn zwaarste concurrent Yennick Wolthuizen volgde op slechts vijf seconden. Maar in een winderige halve marathon volstond een sterke 1u13 voor een nieuwe eindzege.

Aan Ayele Abshero, Taoufik Allam en William Wanjiku viel niks te doen zondag. Ayele won de prestigieuze race in 1u04’57 voor Taoufik (1u04’59) en William (1u05’00). De eerste Europeaan was de Nederlander Ronald Schroër op de negende plaats in 1u07’08. Regis Thonon was de beste Belg op de elfde plaats in 1u07’25.

Seppe kwam na 1u13’14 als 53ste over de streep. Vorig jaar liep Yennick Wolthuizen nog sneller dan de Flandrien, maar deze keer moest Yennick genoegen nemen met de 71ste plaats in 1u15’31. Thomas Cremers was wel sneller en liep na 1u12’27 als 47ste binnen. Dat leverde de Nederlandse duatleet de tweede plaats op in het eindklassement. Yennick werd derde.

“Veel wind, maar goede benen”

“Er stond opnieuw veel wind, maar ik had gelukkig goede benen vandaag en ben best blij met mijn 1u13,” aldus een tevreden Odeyn.

Tim Van Daele, die zaterdag de beachrace won bij de niet-gelicentieerden, startte op de 5de plaats in het combi-klassement, maar hij zakte na de halve marathon terug naar de 13de plaats. Felix Bufkens was de derde Belg op de 29ste plaats.