Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
De snelste zwemmers van 2018 in WTS en World Cup
Vincent Luis als eerste uit het water (foto: ITU)
Nieuws

De snelste zwemmers van 2018 in WTS en World Cup

De ITU start met een reeks terugblikken naar 2018, met als eerste aflevering de snelste zwemmers in de World Triathlon Series en de World Cup. En dat is alleen al door de tijden indrukwekkend om zien. Varga dook op de wereldbeker van Karlovy Vara zelfs onder 17 minuten op de 1.500 meter en zette in Chengdu 6’14 neer op 500 meter!

35 keer als eerste uit water

Als je volop aan het trainen bent voor het 2019 triatlonseizoen, dan kan dit je misschien extra motiveren tijdens het trekken van je baantjes in het zwembad. De tijden van Richard Varga waren indrukwekkend afgelopen jaar. Al is dat geen verrassing, want de teller staat ondertussen op 35 internationale topwedstrijden waarin hij als eerste uit het water kwam.

In 2018 zwom hij in Karlovy Vara 16’29 over de 1.500 meter. Maar nog imposanter was zijn 6’14 in Chengdu. Dat is voor veel triatleten een heel mooie tijd in binnenbad op 500 meter. Hij zwom het in open water in de finale van de wedstrijd in Chengdu waar ze na een rondje van 375 meter maar 125 meter meer moesten zwemmen. Het was dus geen 750, maar 500.

Learmonth op sprint en kwart

In de World Triathlon Series zetten Vincent Luis en Henri Schoeman de snelste tijden neer bij de mannen. Fransman Luis klokte in Edmonton af op 8’50 in de sprinttriatlon. Op de kwart kwam Zuid-Afrikaan Schoeman na 17’08 uit het water. Bij de vrouwen was Jessica Learmonth de snelste in 2018 op beide afstanden. Over 750 meter deed ze 9’06 in Abu Dhabi. En in Leeds zette ze 18’02 neer over de 1.500 meter.

Snelste gemiddeldes in Antwerpen

En België haalt ook voor een klein stukje dit zwem-jaaroverzicht van de internationale triathlon federatie. In de World Cup van Antwerpen werd namelijk het snelste gemiddelde gezwommen door de vrouwen met 1’09″06 per honderd meter…

Probeer het zelf

Op zoek naar een zwembad bij jou in de buurt waar je elke dag terecht kan om baantjes te zwemmen? Dan is dit je moment. Profiteer van de opendeurdagen bij Sportoase. Kom naar de Sportoase Experience Days op 19 en 20 januari. Op de website van Sportoase vind je per lokatie het programma.