Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatleten en hun ‘Pain Cave’: 7% traint in stilte, 46% gebruikt training games
Extra

Triatleten en hun ‘Pain Cave’: 7% traint in stilte, 46% gebruikt training games

De winter is in het land en dus traint de gemiddelde triatleet vooral binnen, in wat veel triatleten hun ‘Pain Cave’ noemen. Met 3athlon.be zijn we benieuwd hoe jouw pain cave er uitziet, naar wat je kijkt en welke muziek je beluistert. En doen alleen mannen hun ding in een echte pain cave of hebben de vrouwen ondertussen ook hun eigen ruimte ingericht? In deze eerste aflevering krijg je alvast de resultaten van de pain cave poll die we op onze 3athlon.be Instagram hielden. En daarin zien we dat 46% een training game zoals Zwift gebruikt. Daarbij houdt 7% zijn focus met ijzige stilte op de achtergrond…

In de tweede week van januari hielden we op Instagram een reeks polls om een idee te krijgen van hoe de pain cave van de gemiddelde triatleet er uit ziet. Hieronder een overzicht van de resultaten.

Lekker bakken of ventilatie?

Wat ventilatie betreft is het een nek-aan-nek-race tussen de fans (pun intended) en de die-hards. Wijzelf hebben graag veel wind, twee Vornado 633 ventilatoren en nog een derde in reserve. Waar we geen rekening mee gehouden hebben is de mogelijkheid dat sommige niet-aanhangers van ventilatie trainen in een onverwarmde ruimte (een garage bijvoorbeeld). In elk geval, in 20° op de rollen kruipen lijkt ons een ter dege marteling.

Muziek of ijzige stilte?

Het volgende topic geeft ons een donkerbruin vermoeden dat er zich oon onder triatleten trolls bevinden. 7% claimt zonder muziek te trainen op de rollen. Ijzige stilte. Pure focus. We kunnen het met de beste wil van de wereld niet vatten. Wat ons betreft, muziek op, volume vollentuub. En de playlist? Die hangt af van de sessie, gaande van ‘Happy Hardcore Classics’ tot ‘Dropkick Murphys Discography’.

Filmpje of training game?

Ook op het vlak van entertainment is het een close call. Een kleine meerderheid verkiest een filmpje of serie boven traininggames zoals Zwift of Kinomaps. Ergens begrijpelijk, gezien dat voor deze games een maandelijks bedrag dient neergeteld te worden, anderzijds is het iets wat ons niet zou lukken. Óf filmpje kijken, óf trappen; de twee samen lukt ons voorlopig niet. Dan maar Zwiften.

Eten en drinken naast of op de fiets?

Eten en drinken leiden tot een meer uitgesproken verschil. De meerderheid verkies zijn bevoorrading naast de fiets te houden in plaats van er op. Hier sluiten ook wij ons bij aan. Eén van de redenen dat we op de rollen fietsen is om het tuig niet vuil te maken, en die lekkende drinkbussen aan de kant houden is met dat doel mooi meegenomen.

Old Skool turbo rollen of Smart Trainer?

Een ander duidelijk beeld krijgen we voor het type materiaal. De meerderheid verkiest een smarttrainer. Echter, die 40% die voor de Old Skool Turbo gaat kunnen een verklaring zijn voor de meerderheid van filmpjes ten opzichte van traininggames. Traininggames bieden immers slechts een meerwaarde gecombineerd met een smarttrainer, daarnaast kunnen smarttrainers ook gebruikt worden zonder traininggames, denk maar aan de in-house softwares of TrainerRoad.

Stuur je eigen pain cave naar 3athlon.be

Voor het vervolg van deze reeks zijn we op zoek naar de leukste pain caves van 2019. We hebben er ondertussen al een paar in kaart gebracht. Stuur ons snel een foto door van jouw pain cave om onderstaande kaart te vervolledigen. Voeg er een woordje uitleg over ventilatie, voeding, muziek, entertainment, apparatuur en locatie (stad is voldoende, privacy, weet je wel). En wie weet wordt jouw pain cave het onderwerp van onze volgende aflevering…

Om de pain caves op de kaart te zien, zoom je in door te scrollen. Op de oranje gekleurde steden kan je dan doorklikken naar de pain caves…