Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Na 8 jaar eindelijk de Omey broers in Run & Bike Eeklo
Hans en Henk Omey winnen dan toch in Run&Bike Eeklo (foto: SMO-Specialized)
Multisports

Na 8 jaar eindelijk de Omey broers in Run & Bike Eeklo

De broers Hans en Henk Omey hebben de Run&Bike van Eeklo gewonnen. De Run&Bike van SMO-Specialized in Eeklo is een van de eerste waardemeters van het nieuwe seizoen voor een aantal triatleten. De laatste jaren waren de broers Omey er al een paar keer dichtbij, maar moesten ze het telkens afleggen tegen een sterk duo triatleten. Ook nu werd het nog spannend tegen het LTTD-duo Vandenbroucke-Devliegher en 3MD’ers Van de Walle-Pareyn.

Sven en Arne zorgen nog voor spanning

Hans en Henk Omey hebben maar liefst acht jaar moeten wachten op hun eerste overwinning in Eeklo. De vreugde was dan ook groot, na een snelle wedstrijd. De twee broers, allebei snelle lopers, gaven hun tactiek snel prijs: vanaf het begin in de aanval gaan. Ze sloegen meteen een gaatje, maar het werd nog even spannend toen Sven Vandenbroucke en Arne Devliegher van het Oilservice-team van LTTD kwamen aansluiten.

Sven en Arne pakken de tweede plaats in de Run&Bike Eeklo (foto: SMO-Specialized)

De Omey’tjes voelden zich duidelijk goed in de koude omstandigheden en liepen naar een mooie overwinning op de 16 km. Ze kwamen na 47’33 als verdiende winnaars over de streep. het LTTD-duo Sven en Arne kwamen 37 seconden later als tweede binnen, voor de Team Veldeman-WCup mannen van 3MD. Vincent Van de Walle en Pamphiel Pareyn werden derde in 48’37.

3MD’ers Vincent en Pamphiel op plaats 3 (foto: SMO-Specialized)

Snollebollekes Soetkin en Hannes

De beste SMO’s werden ‘Den dikke en de snelle’ zoals Tim Van Hamme en Robbe De Dobbelaere hun duo genoemd hadden. Welk deel van de naam op welke atleet sloeg, hebben we niet vernomen. Al deed Robbe het goed zo midden in de blokperiode. Zij deden 49’35 over de 16 km.

Bij de gemengde duo’s haalden ‘De Snollebollekes’ Soetkin Vertenten en Hannes d’Heer de winst binnen in 55’07. Lien Soete en Diederik Derijcke werden tweede. Elise Scheerens en Stefan Van Geel pakten de derde plaats.

Linda en Petra winnen de vrouwenrace (foto: SMO-Specialized)

Linda en Petra in hun eerste triatlonseizoen

Bij de vrouwen was er overtuigende winst voor twee nieuwe triatletes van SMO-Specialized. Linda Hermans en Petra Bruggeman komen over van de atletiek en zijn hun eerste triatlonseizoen alvast goed begonnen. Ze haalden het in 1u01’10. Miek Vyncke en Sofie Behaeghe werden op meer dan zeven minuten tweede. De derde plaats ging naar Sofie Buysse en Joke De Vos.

Ook de jeugd trotseerde de kou in de Run&Bike Eeklo (foto: SMO-Specialized)

138 duo’s trotseren koude

In totaal deden 138 duo’s mee en de wel erg koude temperaturen konden zelfs de jongste deelnemers niet afschrikken. Ook de jeugdatleten lieten zich van hun beste kant zien. Op de facebookpagina van SMO-Specialized kan je alvast een aantal sfeerfoto’s vinden van de Run&Bike.

Stevige prestaties in de Run & Bike Eeklo 2019 (foto: SMO-Specialized)

Uitslagen en foto’s Run&Bike Eeklo 2019

Meer foto’s vind je op de Facebook pagina van SMO-Specialized

Alle uitslagen van de Run&Bike Eeklo 2019 vind je hier.