Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Eerste Belgische triatlon podium van 2019 in UAE
Chris Denil wint zijn age group in Oceanic Triathlon (foto: RaceME)
Nieuws

Eerste Belgische triatlon podium van 2019 in UAE

Chris en zijn vrouw Islay De Nil hebben zondag voor de eerste Belgische podiumplaatsen van 2019 gezorgd in een triatlon; niet in België, wel in het iets warmere Khorfakkan, in de Verenigde Arabische Emiraten. Chris zette de derde tijd overall neer in de sprinttriatlon en Islay pakte de tweede plaats op de supersprint. Ze wonnen allebei hun age group. “Door de wind was het voor onze begrippen koud…”

De Oceanic Triathlon Series is een reeks korte triatlons in de UAE. Zondag was er de eerste wedstrijd van 2019, in het havenstadje Khorfakkan aan de oostkust. Zwemmen gebeurde dan ook in de oceaan, wel met wetsuit. Chris De Nil begon sterk met een zwemtijd van 10’02 op de 750 meter. Ook in het fietsen bleef hij in het goeie ritme, maar in het lopen verloor hij wat tijd ten opzichte van de snelste atleten. Hij finishte in 1u29’36 als derde overall, maar won wel zijn age group.

Wind voelde koude aan

“Ik was verrast dat ik met de kopgroep uit het water kwam,” vertelt Chris. “Bovendien zette ik de beste fietstijd neer. Het was een lastig parcours, maar dat ligt mij wel. Als oude man, heb ik toch nog altijd goeie fietsbenen. Ik trapte tijdens de 30 km een wattage van 340 NP. Mijn lopen was niet super, maar toch goed genoeg voor age group winst en de derde plaats overall. En dat terwijl het door de wind best wel koud aanvoelde voor ons…”

Chris en Islay De Nil genieten samen na (foto: RaceME)

De rest van de familie deed het ook uitstekend. Zijn vrouw Islay zette met 48’20 de tweede tijd neer op de supersprint. Ze won haar age group categorie. Ook zoon Marcus De Nil presteerde sterk. Hij won de de Kids Run bij de 8 tot 10-jarigen, zijn broer Max was vierde bij de 4tot 7-jarigen.

België vertegenwoorigen in Nice en Lausanne

Chris, die in Dubai woont en werkt, is in volle voorbereiding op de 70.3 Ironman van Oman. “Ik laat de 70.3 Ironman van Dubai links liggen over twee weken en focus me op Oman. Dat is een wedstrijd die mij beter moet liggen, met zijn vlakke fietsparcours door de woestijn, waar de wind vrij spel heeft. Ik hoop er me te kwalificeren voor het WK 70.3 in Nice. Dat is een week na het WK olympische afstand in Lausanne. Daar wil ik graag met veel trots weer de Belgische kleuren vertegenwoordigen,” aldus Chris.