Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Thomas Voeckler in zelfde 70.3 Ironman als Van Lierde: “Goeie zet van Sables d’Olonnes”
Nieuws

Thomas Voeckler in zelfde 70.3 Ironman als Van Lierde: “Goeie zet van Sables d’Olonnes”

Vrijdag raakte bekend dat Thomas Voeckler zich aan triatlon gaat wagen. Op 16 juni gaat hij van start in de 70.3 Ironman van Sables d’Olonnes. Op Velofollies spraken we Frederik Van Lierde er over aan. Die ziet de vroegere Franse wielerprof niet meteen als concurrent. “Thomas wordt geen concurrentie, hij gaat bij de trio’s van start. Maar het is wel een goeie zet van Sables d’Olonnes…”

Voeckler als fietser in trio

Frederik is lid van de Franse club Les Sables Vendées Triathlon, organisatoren van de nieuwe 70.3 Ironman in Sables d’Olonnes. “Het is leuk dat ze er in geslaagd zijn om Voeckler te strikken om in een trio mee te doen. Ik zal zelf ook van de partij zijn in Sables d’Olonnes.” Voeckler is in Frankrijk nog altijd een publiekslieveling door zijn bolletjestruien en het dragen van de gele trui in de Tour. Hij verklaarde zelf al dat hij ooit een individuele triatlon wil doen, met zwemmen en lopen. Want in Sables d’Olonnes gaat hij natuurlijk het fietsonderdeel voor zijn rekening nemen.

Frederik Van Lierde tijdens de ploegvoorstelling van EFC-ITC (foto: 3athlon.be/Tom Verelst)

“Ik wil die zesde zege in Nice”

Frederik had het tijdens de ploegvoorstelling van EFC-ITC ook over zijn verdere planning voor 2019. “De focus ligt op de Ironman van Nice. Ik wil daar graag voor de zesde keer winnen. Dat ik me dit jaar voor het eerst moet kwalificeren voor Hawaii, daar maak ik me geen zorgen over. Die kwalificatie is de vorige jaren ook altijd gelukt. Maar ik wil eerst Nice doen en dan zelf beslissen om weer naar Hawaii te gaan. Ik weet nog altijd niet of ik effectief terug naar Kona wil. Ik heb het WK al een keer gewonnen,” vertelt Fre.

“Jonge garde wil mij graag kloppen, ja”

De wereldkampioen Ironman van 2013 kreeg vrijdag van EFC-ITC te horen dat hij voor de rest van zijn leven gratis startrecht krijgt in de befaamde kwarttriatlon van Izegem. “Ik vind het nog altijd een mooie wedstrijd en ben er recordhouder met vijf overwinningen van 2002 tot en met 2006. Maar ik heb niet meteen plannen om er te starten. Ik denk niet dat ik de jonge garde op de kwarttriatlon aankan.”

De jonge triatleten hebben nochtans heel wat respect voor Fre en zouden wat graag met hem in Izegem aantreden. “Om mij te kloppen ja,” lacht Frederik. “Misschien dat ik na mijn carriere nog eens een keer in trio mee kom doen of zo. En als ik in het land ben, kom ik zeker even kijken in Izegem,” aldus Frederik.

De komende dagen krijg je op 3athlon.be een uitgebreid video-interview met Frederik te zien.