Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatleten amuseren zich in Heicross
Geert Lauryssen als een volleerd cyclocrosser over de balkjes in de Heicross (foto: Mario Nuyes)
Multisports

Triatleten amuseren zich in Heicross

Zaterdag werd in Kalmthout voor de tweede keer de Heicross gehouden, een haar eigen zeggen recreatieve familie-cyclocross. Die trok dit jaar opnieuw veel triatleten, onder andere een aantal atleten van het 185-Sportoase-Cecemel team. Geert Lauryssen werd derde bij de “pro’s”. Kirsten Nuyes en Niek Heldoorn deden het ook goed.

Niek Heldoorn aan de balkjes in de Heicross (foto: Mario Nuyes)

In plaats van een indoor sessie op de rollen of powertrainer, of een eenzame mountainbike rit als training, kozen veel triatleten uit de Noorderkempen voor de Heicross als ideale winterbezigheid. Het gaat er altijd gezellig, maar ook hard aan toe in Kalmthout. Heel wat deelnemers traden aan met aangepast cross-materiaal. Geert Lauryssen startte op de mountainbike. Hij was als bijna allerlaatste weg, maar rukte op naar de derde plaats en was daar best blij mee.

Kirsten Nuyes in het zand in de Heicross (foto: Mario Nuyes)

Voor Geert werd het een beetje een echte triatlon zaterdag, want hij oefende de drie disciplines. “Het werd een leuke dag,” vertelt Geert. “Die begon met een trainingsloop van 16 km vanochtend. Daarna ben ik nog 3,8 km gaan zwemmen. En tot slot was er dus de cyclocross van 40 minuten. Ik startte als allerlaatste, maar kon toch nog naar de derde plaats fietsen”, aldus Geert, die vorig jaar ook al tweede werd in de eerste Heicross. Niek Heldoorn werd in dezelfde race 5de en zijn vriendin Kirsten Nuyes werd 6de bij de vrouwen.

Geert Lauryssen op weg naar de derde plaats (foto: Mario Nuyes)
Niek Heldoorn zal vijfde worden (foto: Mario Nuyes)
Kirsten Nuyes onderaan de trappen in de Heicross (foto: Mario Nuyes)

Op Facebook vind je een uitgebreid foto-album van de Heicross door Mario Nuyes.