Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jelle Geens snelste fietser in de WTS 2018: “Bezig aan goeie winter”
Jelle Geens in de WTS van Bermuda (foto: Rudy Geens)
Nieuws

Jelle Geens snelste fietser in de WTS 2018: “Bezig aan goeie winter”

Bij de ITU blikken ze deze dagen terug op de snelste tijden per discipline van 2018. In het fietsen prijkt daarbij een Belg op de eerste plaats. Okee, de bike breakaway man van het jaar is Casper Stornes, maar met zijn 26’03 in Edmonton was onze Jelle Geens wel de snelste fietser van het jaar op de sprintafstand. “Dan moest ik waarschijnlijk het gat dichten na het zwemmen,” reageert Jelle vanuit Fuerteventura…

Stornes en natuurlijk Duffy

De Bike Breakaway titel gaat in 2018 naar Casper Stornes. In de WTS van Bermuda fietste de Noor bijna dertig kilometer alleen aan de leiding. De Noren bezetten in Bermuda het volledige podium. Bermuda bracht ook de langste breakaway bij de vrouwen. En het was geen verrassing dat die titel naar Flora Duffy ging.

Edmonton en Leeds snelste parcours

In het overzicht van de ITU berekenden ze ook de snelste fietstijden en op de sprintafstand was het Jelle Geens die het snelst de 20 km fietsen afwerkte in Edmonton. Hij deed er toen 26’03 over. Natuurlijk is die berekening een beetje kort door de bocht, want veel heeft te maken met de aard van het parcours. Niettemin zijn we trots op de prestatie en vermelding van Jelle Geens. Opvallend: Edmonton (sprint) en Leeds (kwart) leverden zowel bij de mannen als bij de vrouwen de snelste fietstijden op.

“Hard moeten fietsen na het zwemmen”

Jelle zelf kon er wel mee lachen. “Leuk, ik wist het niet. Het is natuurlijk wel leuk om vermeld te worden, maar dat wil ook zeggen dat ik niet zo goed gezwommen had in Edmonton en hard heb moeten fietsen om bij de groep te geraken,” lacht Snelle Jelle.

“Winter verloopt goed”

“Maar dat is dan weer motivatie om deze winter weer een stap te zetten in het zwemmen, zodat dit niet meer gebeurt,” gaat Jelle verder. Hij is al een tijdje bezig aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen, want over anderhalve maand heeft hij zijn eerste wedstrijd. “De winter verloopt goed. We zitten nu in Fuerteventura met de groep. De trainingen verlopen vlot maar het is ook zwaar. Maar over anderhalve maand volgt de eerste WTS al in Abu Dhabi,” aldus Jelle.