Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bart Aernouts: “Appreciatie doet plezier, maar ik blijf mezelf”
Bart Aernouts op Velofollies (foto: 3athlon.be/Tom Verelst)
Nieuws

Bart Aernouts: “Appreciatie doet plezier, maar ik blijf mezelf”

Bart Aernouts maakte vrijdag op Velofollies zijn 2019 project bekend, zoals je bij ons al kon lezen. Wij hadden nog een uitgebreid video-interview met de Sportoase-Veldeman-Wcup atleet over zijn nieuwe seizoen. Bart heeft het over zijn nieuwe fiets “Blij dat Ceepo zich volledig op triatlon richt” en de grote aandacht “Triatlon blijft tot de verbeelding spreken…”

“Ik ben blij met mijn drie hoofdsponsors die ik eerder in december al aankondigde. Dankzij Sportoase, Veldeman en Wcup is dit project mogelijk en konden we op zoek gaan naar de beste partners die we konden vinden,” vertelt Bart.

Ceepo: geen ITU-regels, focus op triatlon

De opvallendste nieuwe partner is Ceepo. Bart vertelde tijdens de voorstelling al dat hij op de Shadow triatlonfiets zal rijden, al sluit hij niet uit dat hij ook de Shadow R zal proberen. Dat is de triatlonfiets met de merkwaardige voorvork, die half over het voorwiel geplaatst is. “Ceepo is een merk dat zich volledig focust op triatlon. Ze volgen de UCI-regels niet en dat geeft ons ook wat meer vrijheid om de limieten op te zoeken, om die kleine percentjes die minder energie kosten te benutten.”

Extra aandacht is leuk

De voorstelling werd druk bijgewoond door de pers en supporters. Bart blijft er rustig bij. “Het is leuk dat er extra aandacht is voor zo’n project en voor de triatlonsport in het algemeen. Het is een kleine sport, maar ergens spreekt ze wel tot de verbeelding. Het is leuk dat mijn prestatie in Hawaii wordt geapprecieerd, dat doet me plezier. Maar ik blijf gewoon mijn eigen ding doen. Voor mij primeert het plezier in de sport, maar dat er wat extra aandacht is, is gewoon leuk, ja.”

Vrijheid om eigen keuzes te maken

In 2019 verhuist Bart van een internationaal profteam naar een Belgische club. Hij voelt zich meteen thuis bij 3MD. “Het is nu een volledig Belgisch verhaal. Vroeger waren we overigens ook grotendeels individueel met onze sport bezig. Zo vaak zag ik mijn internationale ploeggenoten niet. Het is gewoon leuk om de vrijheid te hebben om mijn eigen keuzes te maken en de steun te hebben van een paar triatlonfamilies bij 3MD en Sportoase.”

Gert-Jan polste ook bij partners Veldeman, Sportoase en Bioracer naar hun reactie op de samenwerking met Bart:

Sportoase: “Als mens fantastisch om mee te werken”

Veldeman: Hawaii was topervaring

Bioracer: werken aan aeropak voor Bart