Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Frederik Van Lierde: “Hawaii? Daar wil ik zelf over beslissen…”
Frederik Van Lierde bij Biosil op Velofollies (foto: 3athlon.be/Tom Verelst)
Nieuws

Frederik Van Lierde: “Hawaii? Daar wil ik zelf over beslissen…”

Frederik Van Lierde was vrijdag te gast op Velofollies. We troffen hem in Kortrijk Expo bij zijn nieuwe partner Biosil. Wij haalden Frederik voor onze camera en kwamen meer te weten over zijn seizoen. Zo staat hij voor het eerst aan de start in de Ironman Lanzarote “Een wedstrijd die me moet liggen” en is Hawaii nog geen zekerheid “Eerst me kwalificeren en dan zal ik zelf wel beslissen of ik er start…”

Het interview met Frederik Van Lierde:

We troffen Frederik aan de stand van Biosil. Dat is de enige nieuwe partner voor 2019. “Ik ben blij met Biosil, een bedrijf uit de buurt dan nog. Verder blijven alle partners aan boord die ik al had, iets om trots op te zijn,” vertelt Frederik.

“Lanzarote op mijn verjaardag”

In zijn programma zit een primeur. Frederik start voor het eerst in de Ironman van Lanzarote. “De Ironman van Nice is de eerste piek van het seizoen voor mij. Ik heb er vijf keer gewonnen en wil sowieso voor die zesde keer gaan. Twee weken ervoor doe ik ook de nieuwe 70.3 Ironman van Sables d’Olonnes mee, een organisatie van mijn Franse club. Om het seizoen te starten, ga ik op 17 maart naar Campeche, naar Mexico. En nog een nieuwigheid, op 25 mei, op mijn verjaardag doe ik mee aan de Ironman van Lanzarote.”

“Wil zelf beslissen over Hawaii”

Vier wedstrijden liggen vast. Of in oktober Ironman Hawaii ook in zijn planning komt, is nog niet duidelijk. “Ik moet me dit jaar sowieso kwalificeren voor Hawaii. Maar ik wil er liever zelf over beslissen. Eerst me kwalificeren en dan beslis ik zelf wel of ik er nog start.”

“Lanzarote is man tegen man”

Met Lanzarote zit er alvast een extra klassieker in zijn programma. “Het is een wedstrijd waaraan ik nog nooit heb deelgenomen,” vertelt Fre. “Iedereen zegt altijd dat het een wedstrijd is die me moet liggen. Er zitten vijf weken tussen Lanzarote en Nice, dus voor mij is het een opbouw naar Nice. Maar ik kijk er wel naar uit. Het is een mooie en zware wedstrijd, echt man tegen man.”