Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bahrain Endurance 13 mikt op OS met Blummenfelt, Luis en paratriatlete Parker
Vincent Luis (in het rood) met schuin achter hem Marten Van Riel op stage in Fuerteventura (foto: Vincent Luis)
Nieuws

Bahrain Endurance 13 mikt op OS met Blummenfelt, Luis en paratriatlete Parker

Groot nieuws bij het Bahrain Endurance 13 team. In 2019 krijgen ze versterking van Kristian Blummenfelt, Vincent Luis en paratriatlete Lauren Parker. Bahrain Endurance 13 is een van de bekendste teams ter wereld, zeker op de lange afstand. Maar vanaf 2019 richt het team van sjeik Nasser Bin Hamad zich ook op de Olympische Spelen.

Blummenfelt geen verrassing

Dat in navolging van Alistair Brownlee, Jan Frodeno en Javier Gomez ook Kristian Blummenfelt toetreeft tot Bahrain Endurance 13, is geen verrassing. De Noor bewees eind vorig seizoen dat hij een talentrijk triatleet is voor de lange afstand. Volgende week in de 70.3 Ironman van Dubai is hij samen met Alistair Brownlee de grote favoriet. Maar Blummenfelt hoort ook tot het kransje kandidaten op olympisch eremetaal in 2020.

De grootste verrassing bij Bahrain Endurance 13 is wel de toetreding van de Franse wereldtopper Vincent Luis. Die had zijn doorbraak jaar in 2018. Maar in tegenstelling tot zijn concullega’s Brownlee, Blummenfelt en Gomez houdt Vincent Luis het voorlopig bij de olympische afstand. Maar aangezien Bahrain Endurance 13 vooral op de lange afstand bekend staat, zou het ons niet verbazen dat we Luis op niet al te lange termijn in een 70.3 Ironman zien, al zal dat wellicht na Tokyo 2020 zijn…

Luis: Tokio, WTS en Superleague

In een Frans interview in de zomer van 2018 naar aanleiding van zijn overstap naar de trainingsgroep van Joel Filliol vertelde Luis dat hij de komende twee jaar op Tokio mikt, maar daarna wel wat anders wil doen. Al heeft hij het dan in eerste instantie vooral over de atletiek, zowel op de piste als in de veldlopen. Eerste grote afspraak voor Vincent Luis wordt de Super League Triathlon van Singapore. Hij verdedigt er in de finale zijn leidersplaats met het maximum der punten na drie overwinningen.

https://www.instagram.com/p/Bs9zt2clQvu/

“Ik vind het geweldig om toe te treden tot dit kampioenteam,” vertelt Vincent Luis. “Het is ongelofelijk wat zij als team hebben bereikt de afgelopen jaren. En ik hoop dat ik ook mijn deel kan bijdragen aan de successen. In eerste instantie zal dat in de WTS en de Super League zijn,” aldus de Fransman.

Paratriatlon topper

Het aanwerven van Vincent Luis was niet de enige verrassing. Het team dat Kanute, McMahon en Cunnama liet gaan, richt zich vanaf 2019 ook op de Paralympische Spelen. Ze worven daarvoor Australisch paratriatlete Lauren Parker aan. Lauren stond in al haar wedstrijden in 2018 op het podium en is een serieuze kandidate voor een paralympische medaille in Tokio. Ze wil in 2019 wereldkampioene worden om zich zo rechtstreeks te kwalificeren voor Tokio. Maar ze wil ook goed scoren in de 70.3 Ironman van Bahrain.”

Sjeik blijft team captain

Naast de voornoemde triatleten bestaat het Bahrain Endurance 13 team uit Jan Frodeno, Daniela Ryf, Javier Gomez, Alistair Brownlee, Terenzo Bozzone, Ben Kanute, David Plese, Ashley Gentle en Holly Lawrence. Nu ook Javier Gomez naar de Olympische Spelen wil, lijkt Bahrain Endurance 13 niet alleen voor titels en ereplaatsen in Ironman en Challenge te gaan, maar heeft het ook een aantal kandidaten voor olympisch eremetaal…
Sjeik Nasser Bin Hamad Al Khalifa blijft team captain.