Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Diego Van Looy wint opnieuw Israman 113
Nieuws

Diego Van Looy wint opnieuw Israman 113

Diego Van Looy heeft het triatlonseizoen 2019 afgetrapt met een overwinning in de Israman 113. Vorig jaar won onze landgenoot de halve triatlon in Eilat ook al. Dit jaar kreeg hij stevige tegenstand van de sterke Franse triatleet Jeremy Morel en de Nederlander Diederik Scheltinga.

In het woelige zeewater werden er dit jaar geen toptijden genoteerd. Thuisatleet Roee Zo-Arets kwam na 24’37 uit het water. Diego legde de 1900 meter af in 29’19. Eens op de fiets begon Van Looy aan een inhaalrace die hem naar de derde plaats leidde, achter onder andere Jeremy Morel.

Morel is een snelle loper, maar een ontketende Diego Van Looy stormde naar de leidersplaats en won verdiend in Eilat. Diego deed 4u33’32 over de halve triatlon, ruim acht minuten sneller dan vorig jaar. De Fransman Jeremy Morel werd tweede in 4u36’07. De Nederlander Diederik Scheltinga was derde in 4u45’07.

https://www.facebook.com/Israman.Eilat/posts/2549716368376495

Bij de vrouwen won de Italiaanse Martina Dogana.

Ondertussen is de Israman 226 over de volledige afstand nog bezig, met onder andere de Boechoutse broers Hans en Tim Verschaeren. Als we een update hebben over hun prestatie, dan leest u het hier.