Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Happy hardcore classics” – De Pain Cave van Tom Verelst
Pain Cave

“Happy hardcore classics” – De Pain Cave van Tom Verelst

Voor de eerste aflevering van onze nieuwe reeks “De Pain Cave van…” hebben we 3athlon.be redacteur Tom Verelst als Chinese vrijwilliger aangeduid. Onze ‘Redactie-Ridley’ staat opgesteld in Sint-Niklaas en Tom geeft extra uitleg bij de set-up van zijn Pain Cave. En het moet blijkbaar niet alleen pijn doen aan de spieren, maar ook aan de oren. “Happy hardcore classics?” Is dat echt nodig, Tom? 🙂

Binnen trainen = werken

De Pain Cave van Tom bevindt zich in zijn bureau, want trainen is gelijk aan werken, he… Voor zijn set-up kiest Tom voor de smart-trainer, in dit geval een Elite Drivo trainer. “Ik ga voor trainingen met Zwift en dan is een smart-trainer natuurlijk een noodzaak,” vertelt Tom. Hij kiest ook specifiek voor de tijdritfiets, in dit geval de 3athlon.be Pureline Ridley Dean. “Dan train je niet alleen de fietsbenen, maar kan je ook nog wat extra kracht zetten door je armen in de beugels te leggen. En je moet niet echt in de bocht gaan liggen, hé?”

Foute muziek en Zwift in plaats van film

Uit onze Instagram poll bleek dat toch 7% van de triatleten kiest voor absolute stilte om zich op de training te focussen. Tom kiest voor muziek, die alle kanten uitgaat. “Mijn playlist hangt af van de training sessie. Dat gaat van Happy Hardcore Classics tot de discografie van Dropkick Murphy’s.” In zijn Pain Cave klinkt overigens alleen muziek, want films of youtube kijken, daar doet Tom niet aan. Hij focust zich op Zwift. “Ik kan me niet concentreren op een film. Het is of film kijken, of trappen, maar de twee samen lukt me voorlopig niet. En ik gebruik inderdaad Zwift als training game.”

Afkoelen en genoeg drinken

Onze 3athlon.be Ridley ziet er met zijn Pureline oranje kleur fantastisch uit. “En dus zou het zonde zijn om die vuil te maken. Eén van de redenen dat we op de rollen fietsen is om het tuig niet vuil te maken, en die lekkende drinkbussen aan de kant houden is met dat doel mooi meegenomen.” Eten en drinken aan de kant dus. En dat drinken blijft lekker koel in de Pain Cave van Tom, want hij kiest voor dubbele verkoeling. “Ik heb graag veel wind, dus kies ik voor twee Vornado 633 ventilatoren en nog een derde in reserve. Want met een omgevingstemperatuur van 20 graden op de rollen kruipen, lijkt me een echte marteling.”

Set-up van Tom:

Pain CaveBureau
Smart Trainer/RollenSmart Trainer: Elite Drivo
FietsTijdritfiets: Ridley Dean
VerkoelingVentilatoren: 2 Vornado 633’s
NutritionNaast de fiets: Hiddit
Luisterenvan Happy Hardcore Classics
tot Dropkick Murphy’s
KijkenGeen film, focus op Zwift
Training GameZwift
SeizoenWinter en zomer; winter full-time,
zomer specifieke ERG trainingen
ExtraTrainingsmat, massagerol,
gewichten en stretch cord

Stuur je eigen pain cave naar 3athlon.be

Voor het vervolg van deze reeks zijn we op zoek naar de leukste pain caves van 2019. We hebben er ondertussen al een paar in kaart gebracht. Stuur ons snel een foto door van jouw pain cave om onderstaande kaart te vervolledigen. Voeg er een woordje uitleg over ventilatie, voeding, muziek, entertainment, apparatuur en locatie (stad is voldoende, privacy, weet je wel). En wie weet wordt jouw pain cave het onderwerp van onze volgende aflevering…

Om de pain caves op de kaart te zien, zoom je in door te scrollen. Op de oranje gekleurde steden kan je dan doorklikken naar de pain caves…