Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Whytic Priem klopt cross duatleten en Quickstep-prof in Westrozebeke
Whytic Priem in de cross duatlon in Westrozebeke (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Multisports

Whytic Priem klopt cross duatleten en Quickstep-prof in Westrozebeke

Whytic Priem heeft zaterdag in Westrozebeke de eerste (individuele) cross duatlon van 2019 gewonnen. Hij zette met een sterke tweede loopproef de cross duatleten een neus en nam revanche voor 2018 toen hij aan de leiding reed maar door pech uit de wedstrijd verdween. Opvallend feit: Deceuninck-Quickstep wielerprof Tim Declercq zette de snelste tijd neer in het mountainbiken…

Tim Declercq 2 minuten sneller

Met de cross duatlon van Westrozebeke kwam er een einde aan de korte winterslaap van de cross duatleten. Traditioneel is het na de Hel van Kasterlee wat rustiger op de kalender. Twee weken geleden was er nog de duo-duatlon van Spa, maar in Westrozebeke moest het individueel gebeuren. Al waren er ook heel wat ogen gericht op het duo-klassement.

Tim Declercq zet de snelste fietstijd neer (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

Niemand minder dan Tim Declercq knalde drie keer over de Tiendenberg en zette op een door de dooi enorm vettig en glibberig parcours de beste fietstijd neer. Het leverde hem samen met zijn vriendin Tracey Debruyne de overwinning op bij de gemengde duo’s. Ter referentie: Tim deed 48’28 over het fietsparcours, terwijl Bert Nietvelt individueel met 50’20 de snelste mountainbiker was. De winst bij de duo’s was voor Shaspatat mannen Ward Lapere en Pieter Lowage, die Brecht Gravensteyn en Simon Vanbelle klopten.

Ward en Pieter winnen bij de duo’s (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

Beslissing in laatste run

In de individuele race werd de wedstrijd in het lopen beslist. In de eerste run gingen Sven Vandenbroucke en Jens Van Looveren aan de leiding. Ze kwamen samen de wissel binnen met een voorsprong van twintig seconden op Whytic Priem en Hannes Cool, die in het mountainbiken zou wegzakken en uiteindelijk 16de zou worden. Bert Nietvelt volgde op bijna een minuut.

Jens Van Looveren en Sven Vandenbroucke aan kop in de eerste run (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

In het fietsen kwamen Bert Nietvelt en Bert De Waele bij Whytic Priem en ze namen met drie de leiding over. Bert Nietvelt zette een heel sterk fietsnummer neer, maar slaagde er niet in om Priem en De Waele af te schudden.

Bert Nietvelt in Westrozebeke (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

Belgisch kampioen brandweer

De laatste run moest dus de beslissing brengen. Bij het begin van de tweede van drie loopronden plaatste Whytic Priem een versnelling en het was de meteen de goeie. Hij liep zo naar de overwinning in 1u21’06, voor Bert Nietvelt (1u21’23), die zo wel Belgisch kampioen werd bij de brandweer. Bert De Waele werd nog nipt derde, juist voor beste belofte Sven Vandenbroucke die weer de snelste looptijd neerzette. Jens Van Looveren werd vijfde en tweede belofte.

Whytic Priem in Westrozebeke (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

Voor Whytic Priem was het een mooie revanche voor 2018. “Omdat het de eerste wedstrijd van 2019 was, wou ik in de cross duatlon in Westrozebeke een eerste keer prikken en de motor eens laten draaien. Vorig jaar viel ik plat en dit jaar wilde ik het goed maken, en met succes. De nul is weg en de eerste overwinning van 2019 is binnen,” aldus een tevreden Atom6-atleet.

Lien Lanssens met 10 minuten

Bij de de vrouwen ging de winst oververdiend naar Lien Lanssens. Ze lag van start tot finish aan de leiding. Emilie Butseraen en Saïda Hollevoet zaten de hele wedstrijd niet ver van elkaar en werden tweede en derde. Emilie en Saïda zijn twee dames die normaal aan atletiek doen en die eens meededen voor de fun, en dat draaide dus goed uit. Lien Lanssens won in 1u38’53. Daarna was het iets meer dan tien minuten wachten op de twee achtervolgsters. Het ‘keuneleute’ bosje met zijn enorm glibberige slijklaag zorgde voor grote verschillen…

Lien Lanssens pakt een overtuigende zege in Westrozebeke (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Emilie Butsaert in Westrozebeke (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Bert De Waele in Westrozebeke (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Sven Vandenbroucke winnaar bij de beloften in Westrozebeke (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Jens Van Looveren tweede belofte in Westrozebeke (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

Uitslagen Cross Duatlon Westrozebeke 2019

Check ook onze foto gallerij van de cross duatlon.