Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Alexandra Tondeur wint halve marathon Murcia
Alexandra Tondeur wint de halve marathon van Murcia (foto: Amandine Gilson)
Multisports

Alexandra Tondeur wint halve marathon Murcia

Als training deelnemen aan de halve marathon van Murcia en hem dan winnen, Alexandra Tondeur liet zondagochtend zien dat ze klaar is voor het nieuwe triatlonseizoen. Alexandra The Great kwam als ‘Cheetah’ als vijfde overall over de streep in een tijd van 1u19’06. Bij de mannen werd Davy Stieperaere tweede.

Davy Stieperaere (links met rood shirt) en Alexandra Tondeur bij de start in Murcia (foto: Amandine Gilson)

Sterke Belgische prestaties dus in het zonnige Murcia in Spanje. Van Davy Steiperaere is dat altijd te verwachten. De sterke stratenloper werd tweede in 1u14’03, wel op ruime achterstand van de snelle Britse winnaar Nick Samuels (1u10’15).

Een blije Tondeur (foto: Amandine Gilson)

Bij Alexandra Tondeur was de overwinning wel een verrassing. Ze was onder de nickname ‘Cheetah’ van start gegaan, want ze voelde zich vooraf als een student die voor het examen beseft dat ze eigenlijk te weinig gestudeerd heeft. Een tijd tussen 1u20 en 1u22 was het doel bij Alexandra The Great. Maar het werd dus 1u19’06, goed voor de vijfde plaats overall en een eerste overwinning in 2019.

Youhouuuuuuuu !!!!

Geplaatst door Alexandra Tondeur Pro Triathlete op Zondag 27 januari 2019

“Het doet altijd deugd om zo’n eerste overwinning te behalen, maar deze had ik niet verwacht,” vertelde Alex. “Ik had naar mijn gevoel veel te weinig kilometers in de benen, maar liep wel aan een tempo van 16 km/uur. Ik zat in een snel groepje mannen, maar die heb ik na 15 km toch laten gaan omdat ze het tempo begonnen te verhogen. Voor mij was dit vooral als training bedoeld en dus wou ik niet forceren. Vanaf dan heb ik me gefocust op de strijd bij de dames.” Ze bleek uiteindelijk 13 seconden sneller dan thuisatlete Marta Esteban.

Uitslagen halve marathon Murcia 2019