Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kenneth Vandendriessche 7de in 70.3 Ironman Zuid-Afrika
Kenneth Vandendriessche in de 70.3 IM Zuid-Afrika (foto: Ironman)
Nieuws

Kenneth Vandendriessche 7de in 70.3 Ironman Zuid-Afrika

Kenneth Vandendriessche was zondag de eerste Belg die het Ironman seizoen opende met een 7de plaats in Buffalo City. Na Chili was Zuid-Afrika de tweede 70.3 Ironman van 2019. Vorig jaar werd Kenneth er nog tweede en zat er zelfs een overwinning in. Ook dit jaar deed hij een gooi naar die overwinning, maar hij zakte in de tweede helft van het fietsen terug. Voor de zege kregen we een strijd tussen thuisatleten Bradley Weiss en titelverdediger Matt Trautman.

Kenneth Vandendriessche had toegeleefd naar de eerste 70.3 Ironman van het jaar, zoals hij bij ons in een interview bevestigde vorige week. Het zag er lange tijd ook goed uit voor de Itzu-triatleet. In een ingekort zwemnummer had Kenneth Vandendriessche het verschil weten te beperken op een grote leidersgroep. Evert Scheltinga kwam na 15’28 uit het water. Kenneth volgde als tiende op 2’06. Op zijn nieuwe Cervelo stormde de ITZU-triatleet naar de kop van de wedstrijd. Na 20 km had hij Evert Scheltinga en Matt Trautman te pakken.

In de tweede helft van de 90 km fietsen sloeg Bradley Weiss een stevig gat. De triatleet die vooral bekend staat om zijn offroad Xterra prestaties kwam als eerste in T2 met 1’46 voorsprong op Ryan Schmitz en 2’15 op Johannes Moldan en Matt Trautman. Evert Scheltinga voglde als 6de op 3’56. Kenneth Vandendriessche verloor veel tijd en kwam als achtste de wissel binnen op 10’31.

Spannende eindstrijd

Trautman komt bij Weiss (foto: Ironman)

In de halve marathon begon Bradley Weiss sterk. Matt Trautman liep echter in no time naar de tweede plaats en na zes kilometer kreeg hij ook Weiss te pakken. Vanaf dan bleef het enorm spannend. Trautman leek de snelste loper te zijn, maar Weiss versnelde opnieuw en opnieuw. De Zuid-Afrikaan won verdiend na een spannende eindstrijd in 3u53’51. Trautman werd in 3u54’53 tweede en de derde plaats ging naar James Cunnama in 3u56’26.

Weiss wint voor eigen volk (foto: ironman)

De Nederlander Evert Scheltinga, vorig jaar nog derde, liep naar de zesde plaats in 4u02’35. Iets verderop volgde onze landgenoot Kenneth Vandendriessche. Hij pakte de zevende plaats in 4u04’33.

Annah Watkinson op weg naar de winst (foto: Ironman)

Bij de vrouwen won de Zuid-Afrikaanse Annah Watkinson in 4u21’15 na een spannende strijd met Emma Pallant.