Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ontgoochelde Kenneth Vandendriessche: “Voelde me duizelig op de fiets…”
Kenneth Vandendriessche (foto: James Mitchell)
Nieuws

Ontgoochelde Kenneth Vandendriessche: “Voelde me duizelig op de fiets…”

Met een zevende plaats in de 70.3 Ironman van Zuid-Afrika lijkt het voor de buitenwereld misschien een mooie start van het seizoen, maar Kenneth Vandendriessche had op veel meer gehoopt. Vorig jaar werd hij op een haar na tweede en dit jaar hoopte hij stiekem al om zich in Buffalo City te kwalificeren voor Nice. Maar de wedstrijd draaide anders uit en daar was de triatleet van het ITZU Tri Team wel ontgoocheld over.

“Lens kwijt en blauw oog”

Het zwemmen is traditioneel het minst goeie onderdeel van Kenneth. Toen het bericht kwam dat het zwemnummer in Zuid-Afrika ingekort werd naar 1100 meter, zal Kenneth wel even geglimlacht hebben. Maar dat ging snel over in een ruw zwemonderdeel, letterlijk zelfs. “Het was een zware zwemproef, waarbij ik een stevige slag moest incasseren. Ik verloor er een van mijn lenzen mee en het leverde me een blauw oog op,” vertelt Kenneth.

“Voelde me duizelig op de fiets”

Het leek nog goed te komen toen hij na 15 kilometer vooraan kwam aansluiten bij Evert Scheltinga en Matt Trautman. “Maar daarna ging het niet goed meer op de fiets. Ik voelde me duizelig en ik had niet meer de energie die ik nodig had om mee aan te sluiten bij de snelle fietsers.”

“Even rust en weer volle bak trainen”

Kenneth kwam als achtste uit de wisselzone, maar dat was al op tien minuten van Weiss. In het lopen hield hij gelijke tred en rukte hij nog op naar de zevende plaats. “Het lopen ging inderdaad nog vrij goed, maar ik wil natuurlijk altijd beter doen dan dit. Ik ben ontgoocheld. Nu even tijd om te rusten en dan weer volle bak trainen,” aldus Kenneth.