Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Marino Vanhoenacker in De Zevende Dag: “Wil oudste Ironman winnaar worden”
Nieuws

Marino Vanhoenacker in De Zevende Dag: “Wil oudste Ironman winnaar worden”

Marino Vanhoenacker was zondagochtend te gast in De Zevende Dag naar aanleiding van de start van het nieuwe Ironmanseizoen. Ze begonnen de uitzending met het nieuws van de zevende plaats van Kenneth Vandendriessche en daarna ging het met Bink over zijn internationale record-palmares, zijn haat-liefde verhouding met Hawaii en de toekomst van de West-Vlaamse triatleet, die nog altijd naar nieuwe sponsors op zoek is…

Klik op de foto hierboven om op VRT.nu het interview met Marino te herbekijken

Toen ze in De Zevende Dag het palmares toonden van Marino Vanhoenacker, zag dat er opnieuw indrukwekkend uit. Bink is de eerste triatleet die op elk continent een Ironman gewonnen heeft. Maar hij heeft nog een uitdaging. “Ik wil graag die lijst met overwinningen nog verder uitbreiden. Dat kan dit jaar, maar mijn grote uitdaging volgt een jaar later. Dan word ik 43 en kan ik de oudste triatleet worden die een Ironman wint. Of dat mogelijk is? Cameron Brown heeft het al voorgedaan…”

“Bezig met goeie winter”

Marino traint er alleszins al hard voor. “Ik ben klaar voor het nieuwe seizoen. Ik ben weer goed aan het trainen. Ons seizoen wordt gemaakt in de winter en daar zijn we mee bezig nu.” Bij het oplijsten van het palmares hadden ze het in De Zevende Dag over een ‘levende legende’. “Ik heb ondertussen 17 Ironmans gewonnen en dat is iets wat ik nooit had durven dromen.”

“Haat-liefde verhouding met Hawaii”

En natuurlijk ging het over die ene wedstrijd die op zijn lijstje ontbreekt. “Hawaii, dat is een beetje een haat-liefde verhouding geworden. Liefde van mijn kant en haat van Hawaii zijn kant. Ik ben er zesde, vijfde en een keer derde geweest, heel dichtbij de overwinning. Maar de grootste ontgoocheling van mijn carriere was toen ik met acht minuten voorsprong als eerste van de fiets kwam. Halfweg zat ik met mijn hoofd in een bak ijs terwijl de tweede mij passeerde,” blikt Marino terug.

“Wil zelf kiezen wanneer ik stop”

De keerzijde van de medaille dan. Na een lange samenwerking met het Pewag-team zijn hun wegen in onderling overleg gescheiden. En dus zoekt Marino nieuwe sponsors. “Ik ben blij met de jarenlange steun die Defensie mij heeft geboden en nog altijd biedt, maar ik ga wel op zoek naar extra sponsoren. Want een internationaal topseizoen kost gemakkelijk 40.000 euro. Ik zou graag zelf de keuze maken wanneer ik met de internationale topraces wil stoppen en niet dat een gebrek aan sponsors me tot die keuze dwingt,” aldus een openhartige Marino.

De link naar VRT.nu waarin je het interview met Marino kan herbekijken.