Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geen Alistair Brownlee in 70.3 Dubai, focus op Tokio
Alistair Brownlee wint IM 70.3 Dubai 2018 (foto: Ironman)
Nieuws

Geen Alistair Brownlee in 70.3 Dubai, focus op Tokio

Breaking news: een paar dagen voor de start van de 70.3 Ironman Dubai komt Tri247 met het nieuws dat Alistair Brownlee niet zou starten in de halve triatlon die hij vorig jaar won. We keken uit naar het duel tussen Brownlee en Blummenfelt aanstaande vrijdag, maar Tri247 heeft uit twee bronnen dichtbij Brownlee vernomen dat de Brit de focus volledig legt op Tokio 2020 en niet aan de start komt in Dubai.

Vorig jaar pakte Brownlee nochtans een overtuigende overwinning in Dubai, waar hij een aantal andere toppers toch op meer dan zes minuten zette. Eerder maakte Javier Gomez al bekend dat hij terugkeert naar de olympische afstand en een gooi wil doen naar goud in Tokio. Mogelijk heeft dat Alistair getriggerd om ook vol voor de Olympische Spelen te gaan.

Dubai ook niet meer in programma

Het programma van Alistair vermeldt Singapore en niet Dubai als volgende race

Het nieuws lijkt bevestigd te worden door de Brownlee’s zelf, want in hun pas gepubliceerde wedstrijdprogramma is ook geen sprake meer van de 70.3 Ironman van Dubai. Hij zal er wel bij zijn in de finale van de Super League Triathlon in Singapore over drie weken.

Sara Van De Vel en Karen Steurs

Het nieuws is nog niet officieel bevestigd, maar het ziet er dus naar uit dat het duel Blummenfelt-Brownlee nu het duel Blummenfelt-Bowden wordt. Adam Bowden gaat namelijk wel van start in Dubai, maar ook Patrik Nilsson en Ronnie Schildknecht zijn er van de partij… Net zoals meer dan 40 Belgische age groupers… Bij de dames krijgen we Sara Van De Vel en Karen Steurs bij de pro’s aan de start.