Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Lionel Sanders: “Als je 1 uur aan 400W kan rijden, moet je ook 10 X 1 minuut aan 500 kunnen”
Extra

Lionel Sanders: “Als je 1 uur aan 400W kan rijden, moet je ook 10 X 1 minuut aan 500 kunnen”

Rechtstreeks vanuit de pain cave van Lionel Sanders komt deze week deze video over een wel heel speciale set in zijn trainingsopbouw. “Om 4 uur lang een hoog wattage te halen in een triatlon, moet je 1 uur aan 400W kunnen rijden. Als je 1 uur aan 400W kan rijden, moet je 10 sets van drie minuten aan 430W ook kunnen rijden. En als je dat kan, moet 10 x 1 minuut aan 520-530W ook kunnen,” aldus The Colonel.

Lionel Sanders is een fenomeen, niet alleen als atleet… Hij is heel open over zijn trainingen, al stellen we ons daarbij altijd de vraag in hoeverre hij de concurrentie daarmee (psychologisch) de loef wil afsteken. Ook deze set is toch wel een heel bijzondere. Al opwarmend op zijn smart trainer vertelt Lionel hoe deze training een opbouw is van vorige sessies. Het doel: 10 keer 1 minuut vol aan 520 tot 530 Watt trappen, met telkens drie minuten interval.

Of het nu helemaal strookt met de werkelijkheid of niet, het is geweldig materiaal om tijdens je eigen indoor sessie te bekijken. En waarom het niet zelf eens proberen. We zijn benieuwd naar je resultaten… 🙂