Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ex-triatleet en marathon kampioen Marc Verrydt overleden
Marc Verrydt in de halve marathon van Mol (foto: Jef Cleemput)
Duathlon

Ex-triatleet en marathon kampioen Marc Verrydt overleden

Vanochtend kregen we het verschrikkelijke nieuws dat Marc Verrydt overleden is. De Belgische kampioen marathon van 1995 was eind december zwaar ten val gekomen met de mountainbike en lag sindsdien in een coma. Afgelopen zaterdag is hij in het ziekenhuis overleden. Marc was in de gloriedagen van het Molse Triamo bestuurslid, zelf triatleet en begeleider van onder andere Kris Mariën. Later werd hij ook trainer van Roel Pauwels.

Marc Verrydt was altijd al een sterke loper. Toen triatlon in de jaren negentig aan populariteit won, nam hij zelf ook deel aan wedstrijden en werd hij lid van de raad van bestuur van Triamo Mol. Hij beleefde van dichtbij de successen van Kris Mariën. Ook bij de Molse atletiekclub Vabco was Marc erg betrokken. Hij bleef nog een tijd actief als loper, tot een knieblessure hem noodzaakte tot stoppen.

Trainer van Roel Pauwels

Hij bleef altijd wel betrokken bij de sport. Maar dat deed hij vooral achter de schermen, want zo was Marc, altijd erg bescheiden. In het begin van deze eeuw was hij actief als trainer van duatleet Roel Pauwels, die met Marc zijn grootste successen behaalde en in 2003 en 2004 vice-Belgisch kampioen werd. Ook zijn zoon Rob was een tijd actief als duatleet bij de jeugd.

Marc Verrydt in de halve marathon van Mol (foto: Jef Cleemput)

Belgisch kampioen marathon

Marc stond in de regio bekend als een sterke stratenloper, op verschillende afstanden. Maar zijn grootste gloriemoment beleefde hij in 1995 in de marathon van Rotterdam. Marc pakte er de 18de plaats en werd met een tijd van 2u19’43 Belgisch kampioen. Hij volgde destijds Vincent Rousseau op.

Marc zou in juni van dit jaar 57 geworden zijn. Hij laat zijn vrouw Annie, zonen Tim en Rob en zijn twee kleinkinderen na. Aanstaande vrijdag 8 februari is de afscheidsdienst in Aula Heyduin, Hazenstraat in Mol om 11 uur. Wij wensen de hele familie, vrienden en iedereen die de minzame, maar ooit zo straffe atleet hebben gekend, veel sterkte toe!

Voor condoleances kan u bij uitvaartcentrum Dries terecht https://driesnv.be/overlijdens/detail/1255.