Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Gael Le Bellec wint eerste Powerman van 2019 in de woestijn
Duathlon

Gael Le Bellec wint eerste Powerman van 2019 in de woestijn

Gael Le Bellec, wereldkampioen duatlon, heeft de eerste Powerman duatlon van 2019 gewonnen. De Fransman was de sterkste in de woestijn van Arizona. De Belgische pro’s lieten de Powerman North America links liggen, zij kiezen vooral voor de Powerman Mallorca eind februari.

Geplaatst door Gaël Le Bellec op Zondag 3 februari 2019

Gael Le Bellec was de grote favoriet dit weekeinde in het McDowell Mountain Park (vlakbij Scottsdale). Met de Australiër Matt Smith, de Zwitser Andreas Kalin (top-10 in Zofingen) en de Brit Pete Ellis kreeg hij deze keer stevige tegenstand. En de race omstandigheden maakten het nog extra de moeite. Het was namelijk warm en stoffig op het loopparcours van 10 km dat zich langs metershoge cactussen slingerde doorheen de woestijn. In de 60 km fietsen trokken de atleten de Fountain Hills in, met twee stevige klimmetjes en uitdagende afdalingen.

De wereldkampioen van 2014, 2015 en 2018 trok stevig door in Arizona. Hij won de wedstrijd overtuigend in 2u47’27. Maar de Amerikanen deden het ook zeer goed. Dat ondervond ook mede-favorieten Matt Smith Pete Ellis. De Australiër en de Brit moest twee thuisatleten voor zich dulden. Chad Hall werd tweede in 2u49’24. De derde plaats was voor Adam Feigh in 2u53’34 en Matt Smith werd vierde. Ellis pakte de vijfde plaats, voor Jason Lentzke en de Zwitser Andreas Kalin.

Bij de vrouwen kregen we een volledig Amerikaans podium. Simona Celik won vlot in 3u34’48. Ruim tien minuten later kwamen Susan Pierson en Coralie Baumann als tweede en derde binnen.

Normaal is Gael Le Bellec ook van de partij in de nieuwe Powerman Hawaii, op 23 maart in Kailua-Kona (waar ook het WK Ironman plaatsvindt). Tussendoor focussen de meeste Europese duatleten zich op de Powerman Mallorca op 23 februari. Seppe Odeyn is er titelverdediger.

Uitslagen Powerman Arizona.