Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jolien Vermeylen tweede tussen Franse toppers in aquathlon Vittel
Multisports

Jolien Vermeylen tweede tussen Franse toppers in aquathlon Vittel

Jolien Vermeylen zorgde zondag bijna voor een stunt in de populaire internationale indoor aquathlon van Vittel in Frankrijk. Ze moest nipt de duimen leggen voor Europese topper Margot Garabedian, in 2018 goed voor 3 podiumplaatsen in de ETU Europa Cup. En haar prestatie was des te opvallender omdat ze zich pas via de herkansingen kon plaatsen voor de halve finale.

Présentation des athlètes de la finale femmes..

Geplaatst door Aquathlon Vittel op Zondag 3 februari 2019

Het was al voor de 21ste keer dat de Aquathlon georganiseerd werd in het CPO sportcentrum van Vittel. De atleten moesten er telkens 250 meter zwemmen in binnenbad en 1 km lopen op de atletiekpiste.

Ronde te veel en naar herkansingen

Het was in het lopen dat het misliep voor Jolien Vermeylen in de kwalificatiereeksen. Ze liep ongewild een ronde te veel op de piste en pakte daarmee pas de achtste plaats in haar reeks. Gelukkig kon ze zich alsnog plaatsen via de herkansingen, waarin ze overduidelijk de snelste was.

In de tweede reeks zagen we ook een sterke Hannah Chauveheid. De Belgische jeugdkampioene van 2017 is dit seizoen tweedejaars Jeugd B atlete. Ze werd knap derde achter Margot Garabedian en de Luxemburgse Eva Daniëls. In de halve finale sneuvelde ze op twee seconden van de vierde plaats. Jolien Vermeylen won haar halve finale.

Miniem verschil tussen Garabedian en Vermeylen (foto: Triathlete Magazine/Christophe Guiard)

In de finale kregen we een felle strijd tussen Margot Garabedian en Jolien Vermeylen. Ze tikten na 250 meter zwemmen allebei aan in 3’08 en pakten daar al tien seconden voorsprong op de concurrentie. Op de piste zette de Belgische kampioene sprinttriatlon zich in het spoor van de Francaise. Die bleek in de laatste rechte lijn net iets sneller. Garabedian won in 6’36. Jolien kwam vier seconden later als tweede over de streep. Eva Daniëls werd derde in 6’46.

Hugo Counoy voor Dylan Magnien (foto: Benoit Veys)

Bij de mannen was Raoul Shaw de grote favoriet, maar hij werd derde achter een snelle Antoine Duval (5’48) en Arnaud Des Bocs (5’51). Onze beste landgenoot was Hugo Counoy. Hij klopte in de reeksen Dylan Magnien en ging zo rechtstreeks naar de kwartfinales, maar daarin werd hij zesde. Franse TRIGT-atleet Magnien sneuvelde in de halve finales met een vijfde plaats op minder dan twee seconden van de finale.

Uitslagen aquathlon Vittel