Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ines Van Troyen: “Niet slecht voor een triatlete die geen bochten kan nemen”
Nieuws

Ines Van Troyen: “Niet slecht voor een triatlete die geen bochten kan nemen”

Ines Van Troyen heeft haar eerste podiumplaats van 2019 binnen met de derde plaats in het Namibisch kampioenschap tijdrijden. Wij spraken met dokter Van Troyen tijdens haar uitgebreide stage in Namibië. “Ik wou eens zien hoe ik het tussen de internationale tijdrijdsters zou doen. Niet slecht uiteindelijk voor een triatlete die geen bochten kan nemen…”

Ines stond samen met onder andere Victor Campenaerts aan de start van de tijdrit. “Al aan het begin van onze stage kwamen we te weten dat het Namibische kampioenschap tijdrijden tijdens ons verblijf zou vallen,” vertelt Ines. “Helaas ben ik de eerste twee weken van onze stage doodziek geworden.”

“Schoeman geloofde dat ik malaria had”

De ziekte is gelukkig verleden tijd en leidde nog tot een grappige anekdote met WTS-topper Henri Schoeman. “Ik had 41,8 graden koorts,” legt Ines uit. “Henri Schoeman was hier toen op stage bij Namibisch triatleet Jean-Paul Burger. Victor en Sara gingen samen met hen trainen en ze hadden Schoeman wijsgemaakt dat ik Malaria had, hij geloofde het nog ook. Gelukkig was dat helemaal niet het geval. Ik ben ondertussen een tweetal weken volledig genezen. Ik kreeg dan ook groen licht voor de tijdrit.”

“Tijdrijden smaakt naar meer”

Triatleten zijn wel wat gewend wat fietsen betreft, maar een tijdrit is toch nog een aparte discipline. “Ik vond het zeer fijn om een tijdrit te doen. Ik ben ondanks mijn gewicht een sterke fietster op het vlakke en wou dan eens zien hoe ik het tussen de internationale top zou doen, ondanks het feit dat ik geen bochten kan nemen.”

De wedstrijd verliep goed, al kreeg ze het in de slotfase zwaar. “Ik ben sterk gestart, maar de laatste 6 km teruggevallen. Ik mag met het beperkte fietsvolume van een triatleet zeker tevreden zijn tegen deze kleppers. Het was een leuke ervaring en smaakt zeker naar meer.”

“Olympische fietsvrienden”

Ines deed 33’43 over de 22 km, goed voor een gemiddelde van 39 km/uur, en werd derde achter Vera Adrian en Michelle Vorster, die in Rio op de Olympische Spelen Namibië vertegenwoordigden. “Ik heb er ook fietsvriendjes aan overgehouden, dinsdag ga ik fietsen met winnares Vera Adrian en een der dagen krijg ik techniek training van Michelle Vorster, twee olympische dames met een mooi palmares.”

“Aapjes op training”

Ines is ondertussen al een tijdje in Namibië en geniet er met volle teugen van. “Het is hier superfijn, de mensen zijn buitengewoon vriendelijk, de omgeving is idyllisch. En er is niets leukers dan een aapje tegenkomen op training en dan heb ik het niet over Victor,” lacht Ines. “Ik ga het spijtig vinden als ik in maart naar huis vertrek… Onder het motto ‘go hard or go home’ dan maar besloten hard te gaan op de tijdrit.”

“BK ploegentriatlon met nieuwe team”

In maart wacht dus het flink koelere België. Welke wedstrijden ze bij ons zal doen, weet ze nog niet. “Mijn wedstrijdplanning is nog niet concreet. Misschien een voorjaarswedstrijd, anders wordt het BK ploegen de eerste triatlon voor mijn nieuwe team LTTD,” aldus Ines.

Lees hier het verslag en de uitslag van het Namibisch kamioenschap tijdrijden.