Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Britse ultra-triatleet breekt wereldrecord fietsen
Nieuws

Britse ultra-triatleet breekt wereldrecord fietsen

De Britse ultra-triatleet Sam Boatwright heeft dit weekend het wereldrecord long distance fietsen verpulverd. Hij fietste maar liefst 721 km op 24 uur tijd, aan een gemiddelde snelheid van 30 km/uur. We moeten er wel bij zeggen dat het indoor op een spinning bike gebeurde, maar het blijft indrukwekkend. Voor Sam was de stunt bedoeld om geld in te zamelen voor het goede doel maar ook als voorbereiding op zijn epic triathlon van meer dan 1400 km deze zomer.

So there you have it. The Wattbike 24 hour challenge, smashed. 488 miles pedalled, 18,000 calories burnt, 12lbs of…

Geplaatst door Sam Boatwright – Epic Runner op Zondag 3 februari 2019

Geplaatst door Sam Boatwright – Epic Runner op Zaterdag 2 februari 2019

Dwars door Amerika in 32 dagen

Sam Boatwright is niet aan zijn proefstuk toe. De ultra-atleet ging in 2012 een epic running challenge aan door 50 dagen lang 50 mijl (80 km) te lopen. In 2017 fietste en liep hij dwars door Amerika van kust tot kust in 32 dagen door afwsisselend 241 km te fietsen en 80 km te lopen.

Kanaal oversteken in minder dan 6u57’50

Zijn grootste uitdaging volgt deze zomer in de vorm van een nooit geziene triatlon. Sam wil namelijk achtereenvolgens de wereldrecords zwemmen, fietsen en lopen breken. Hij wil de 33,8 km van het Engels kanaal van Frankrijk naar Engeland zwemmen in minder dan 6u57’50.

Van Land’s End naar John O’Groats en terug

Vervolgens wil hij op de fiets van Land’s End naar John O’Groats rijden over een route van 1374 km. Hij wil de bestaande recordtijd breken van 43u25’13. Het lopen is de slotproef. Hij wil opnieuw van John O’Groats terug naar Land’s End lopen over dezelfde route, dus opnieuw 1374 km. Als hij er in slaagt om dat ook in 9 dagen 2 uur en 26 minuten te doen, dan is hij de eerste atleet ter wereld die in een triatlon de drie lange afstand wereldrecords breekt.