Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Chasing Ten, inspirerende documentaire over het jagen op de sub-10 Ironman droom
Extra

Chasing Ten, inspirerende documentaire over het jagen op de sub-10 Ironman droom

Een volledige triatlon afleggen in minder dan 10 uur, het is de droom van veel triatleten. Tijd zegt niet altijd alles, er is altijd het parcours, de weersomstandigheden en het wedstrijdverloop… Maar zoals veel marathonlopers de grens van 3 uur proberen te breken, zo is 10 uur voor veel triatleten een magische grens op de volledige afstand. Dat ondervond ook Adam Thorne, hoofdrolspeler in de inspirerende must-see documentaire: “Chasing Ten”…

De film begint met een fantastische quote. “Het probleem met duursporten is dat wat jij zelf als falen beschouwt voor jezelf, door anderen heel anders beschouwd wordt. Ik wil 9u59 doen. Als ik 10u01 doe, dan is dat mijn persoonlijke besttijd op een Ironman. En dat gaat iedereen van “Oh, wauw, dat is fantastisch.” Maar ik zou heel erg ontgoocheld zijn. 9u59 in Barcelona betekent niets voor iemand anders, maar is alles voor mij…”

De quote is van Adam Thorne die in voorbereiding is op de Ironman van Barcelona. Hij wordt maandenlang gevolgd in de quest naar een sub-10 Ironman. De film van Jonathan J. Scott heeft alles: de trainingen, het gezinsleven, de blessure, de wanhoop, de vreugde… Als je nog naar motivatie op zoek bent voor het komende seizoen, dan is deze film ideaal voor je volgende sessie op de rollen of de powertrainer. En houd altijd deze quote van Adam in gedachte: “If you show up and haven’t put the effort in, it’s going to be horrible…”