Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
TDL en 3MD versterkt en andere opvallende transfers
De mannen van PTS Leuven aan het werk op de piste (foto: facebook)
Nieuws

TDL en 3MD versterkt en andere opvallende transfers

De transferperiode 2018-2019 is afgesloten, met vooral TDL en 3MD als erg actieve clubs en een aantal triatlontalenten die onderdak hebben gevonden bij een grote club. Hoog tijd voor ons om een overzicht te brengen van de meest opmerkelijke transfers.

Ondertussen is de overgang naar de nieuwe jaargang goed en wel verteerd en kijken we met z’n allen reikhalzend uit naar de start van het nieuwe triatlonseizoen in België. Voor diegenen die daarop niet kunnen wachten bieden ‘Zuiderse’ oorden soelaas maar ook in het Belgisch winterweer valt er genoeg te beleven om het niveau na het tussenseizoen even te testen.

Dit tussenseizoen biedt voor heel wat clubs de kans om hun selectie te versterken en voor atleten om andere oorden op te zoeken. Ondertussen is de transferperiode een maand geleden gesloten, hoog tijd dus voor een update van de meest opmerkelijke transfers.

TDL dingt mee naar T3 titel

Een van de teams die zich voorbije winter het meeste roerde op de transfermarkt is TDL. De club uit Leuven haalde Stijn Goris terug naar zijn eigen habitat en de coach nam in zijn zog heel wat kleppers mee van de trainingsgroep ‘PTS Leuven’. Met onder andere Antonio en Emilio Hernaert, Nicolas Tilman, Dries Matthys en Simon Folens oogt het lijstje nieuwkomers bij TDL indrukwekkend waarbij er duidelijk de ambitie heerst om te scoren in de nationale T3 Team Series.

3MD zet zijn groei verder

3MD is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de grootste clubs op ons nationaal grondgebied. Het team uit Dendermonde doet dat niet enkel kwantitatief maar zorgde de voorbij transferperiode ook voor een heuse nieuwe kwaliteitsinjectie. De komst van Bart Aernouts konden jullie al eerder lezen op 3athlon.be maar er was veel meer dan die ene transfer: Thomas Jurgens mikt vanaf nu op de halve afstand en zal dit doen in de kleuren van 3MD en Charlene Ottevaere start een nieuw hoofdstuk bij de troepen van de broers Veldeman na vele jaren SMO.

SMO versterkt zich

Datzelfde SMO zag ook al Simon Folens en Nicolas Tilman vertrekken richting TDL en ook Jarno Cuypers (KTT) zoekt andere oorden op. Maar met de komst van Tim Van Hamme, Remco Verbelen en Kiara Lenaertz (allen Tribe) weten ze ook enkele nieuwe sterkhouders aan te trekken. Datzelfde Tribe ziet ook Joachim Wera richting 3PT – Solidpharma vertrekken, dat ook Shelsea Weyn aan haar lederen toevoegt.

Verrassende wendingen

Na twee seizoenen bij SMO lazen we dus al dat Jarno Cuypers vanaf nu in blauwzwart zal te zien zijn bij het KTT Zamaro Willier team. Daar zagen ze echter een van hun boegbeelden vertrekken, wat in onze ogen misschien wel de meest opmerkelijke transfer van deze winter is: Tom Suetens verkast naar grote concurrent Atriac waar hij dezelfde kleuren zal dragen als zijn vriendin… Liefde overwint alles?

Atriac ziet wel haar damesteam slinken want Sara Van De Vel en Ines Van Troyen, die beide mikken op het langere werk, zullen we vanaf nu zien in de kleuren van het LTTD-team.

SP&O verliest sterkhouders

Met het vertrek van Belgisch kampioen Tim Van Hemel en Neal Van Vaerenbergh ziet SP&O twee boegbeelden uit de rangen verdwijnen en is daarmee wel de verliezer van deze transferperiode. Ook para-atleet Jan-Willem Verhaegen begint met Domo-Scott aan een nieuw avontuur. Met de komst van Tim Van Hemel heeft KTT meteen een nieuwe sterke pion in de rangen en lijkt ons de perfecte man om daar het vertrek van Tom Suetens op te vangen. Neal Van Vaerenbergh trekt ietwat verrassend richting TRIGT uit Doornik dat eerder ook al de terugkeer van Wouter Monchy mocht aankondigen.

Allegaert en Dieussaert naar EFC-ITC

Een van de revelaties van vorige seizoen, Jabbeke 111 winnaar Matthias Allegaert, zien we vanaf volgend seizoen in de kleuren van EFC-ITC. De Izegemse club trok ook dat andere West-Vlaamse talent aan: Dennis Dieussaert.

Geen ETZ meer in 2019

Het Atom 6 triatlonteam moet Allegaert laten gaan en ook Deborah Gheyselen (Lentriac), maar zij trokken wel Kris Coddens aan. En long distance topper Bert Verbeke is een van de vele versterkingen bij LTTD. Tenslotte kijken we ook uit naar het Sportics Triteam dat onder andere Diederik Derijcke aan hun kern toevoegt. Komende week brengen we hierover meer info. Zoek overigens niet meer naar ETZ op de tabellen, de meervoudige Belgische kampioensploeg duatlon kondigde eind 2018 z’n stopzetting aan waarmee we een grote traditieclub uit het milieu zien verdwijnen.