Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Challenge halve triatlon in Zuid-Korea over langste zeemuur voorbij 63 eilanden
Sprookjesachtig parcours in Gunsan-Saemangeum (foto: Challenge Family)
Nieuws

Challenge halve triatlon in Zuid-Korea over langste zeemuur voorbij 63 eilanden

Challenge Family kondigt dit weekend een bijzonder nieuwe long distance triatlon aan, in Zuid-Korea. De Challenge Gunsan-Saemangeum belooft een sprookjesachtig fietsparcours over de langste zeemuur ter wereld, een weg van 33 kilometer die zich langs 63 bewoonde en onbewoonde eilanden slingert. De wedstrijd staat op 30 juni 2019 op de kalender.

Voor Challenge Family is het de terugkeer naar Zuid-Korea nadat er eerder al een halve Challenge was in Jeju in 2016. De triatlonsport is stevig aan het groeien in Zuid-Korea. Tongyeong is al jaren een vaste waarde in het ITU World Cup circuit en de 70.3 Ironman van Gurye, die in 2019 verhuist naar Goseong, trok de afgelopen jaren honderden Koreaanse triatleten aan.

Challenge was in 2016 te gast in Jeju in Zuid-Korea, met Sarah Crowley

Maar Challenge krijgt in Gunsan-Saemangeum een extra troef met een wel heel bijzonder fietsparcours. Na het zwemmen in de Gele Zee volgt er een een fietsproef die grotendeels over de Saemangeum Seawall gaat. Dat is een opgetrokken weg doorheen de zee die de 63 bewoonde en onbewoonde eilanden verbindt met het vasteland van Zuid-Korea.

Bucket list race

Challenge Family CEO Zibi Szlufcik vindt het alvast een bucket-list race. “Deze wedstrijd kan inderdaad wel eens uitgroeien tot de ‘must-do’ triathlon in Azië, dankzij dat schitterende parcours. Wij zijn er alleszins trots op dat Zuid-Korea terugkeert op de Challenge Family kalender. De race kan een belangrijke rol spelen in de verdere ontwikkeling van de triatlonsport in Azië.”

Zibi rekent niet alleen op de plaatselijke triatleten ook de profs worden in de watten gelegd in Gunsan-Saemangeum. “Er zijn heel wat slots voor The Championship en voor de pro’s is het prijzengeld zeer interessant, net zoals de punten voor de Challenge Family World Bonus,” aldus de Challenge Family CEO.