Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Opnieuw Belgische winst in cross duatlon Etten-Leur
Wouter Wuilmus (foto: Chris Hofkens)
Duathlon

Opnieuw Belgische winst in cross duatlon Etten-Leur

Wouter Wuilmus heeft de cross duatlon van Etten-Leur gewonnen. Het is al de dertiende keer dat een Belg de overwinning pakt in de wedstrijd net over de grens. Dit jaar was Wouter de beste op een vernieuwd parcours. Hij volgt Geert Lauryssen op. Bij de vrouwen was het ook België boven met een knappe zege van Sofie Driesen.

Jaren geleden, in de allereerste editie, was Marc Herremans de eerste van een lange rij Belgen die de Nederlandse cross duatlon op hun naam schreven. De afgelopen tien jaar won telkens een Belg en dat was ook dit jaar niet anders. Na 6 km lopen, 20 km mountainbiken en 3 km lopen, pakte Wouter Wuilmus de zege.

Lander Sels doet goede zaak

Wouter Wuilmus begon sterk aan de wedstrijd en pakte in de eerste 6 km lopen al meer dan een minuut voorsprong op de andere favorieten. Ook in het fietsen stond er geen maat op de atleet uit de Noorderkempen. Hij reed steeds verder weg van Lander Sels. Die deed een goeie zaak in het klassement van de Hammer Cross Duatlon Series, maar moest vrede nemen met een tweede plaats. Wuilmus won overtuigend in 1u26’19. Lander Sels werd tweede in 1u28’41. Rody Kroon was de eerste Nederlander op de derde plaats in 128’56.

Topfavoriet Geert Lauryssen viel uit met materiaalpech. “Pechdag vandaag bij crossduatlon Etten-Leur,” vertelde Geert. “In het eerste lopen kwam ik als tweede solo-atleet binnen. Daarna fietste ik naar de kop. Maar ik ging iets te gemotiveerd door de bocht en heb de grond van heel dichtbij gezien. Daarna moest ik met mechanische problemen stoppen. We onthouden dan maar dat we terug kunnen sporten zonder last van de vorige blessure en dat we er terug vol tegenaan kunnen gaan,” aldus Geert.

Sofie Driesen sterkste vrouw

Bij de vrouwen kregen we een mooie strijd tussen Sofie Driesen en wegduatlete Soetkin Vertenten. Die moest haar meerdere erkennen in Sofie Driesen in het mountainbiken. Sofie won in 1u40’37. Soetkin werd tweede in 1u43’31. De Nederlandse Femke Van Kessel werd derde.

Nederbelg Michielsen tweede op korte

Op de korte afstand (3-10-1,5) won Max Van Helmond voor Nederbelg Tom Michielsen en Syb De Jong. Willemijn Fuite was de snelste dame. De juniore haalde het vlot voor Kim Lahaye en Judith Peeters.

Uitslagen cross duatlon Etten-Leur 2019